Şansal Büyüka: Fener'in iştahına bayıldım

Konya'da F.Bahçe rahat kazandı.
Çok mu iyiydi, Konya mı kötüydü?
F.Bahçe özellikle ilk yarıda çok iştahlı ve becerikli oynadı. Hatta Konyaspor'un alışılmadık aşırı sertliği bile F.Bahçe'nin hızını kesmeye yetmedi. Nitekim kısa sürede arka arkaya gelen 3 gol F.Bahçe'yi ciddi şekilde rahatlattı. Sonuçta bu galibiyete baktığınızda Konyaspor'un dağınıklığından önce F.Bahçe'nin iştahını ve becerikliliğini öne çıkarmalıyız.

Özer'in sakatlanıp Semih'in oyuna girmesi maçın akışını etkiledi mi?
Bu değişiklik olsa da olmasa da F.Bahçe'nin maçı kazanacağı daha ilk dakikalardan belli oldu. İlk yarıda sertlikten Dia ayakta bile kalmakta zorlandı. Buna rağmen Dia-Niang işbirliğine sol kenardan Stoch'un, orta göbekten Emre'nin katılması F.Bahçe'ye ciddi bir hücum zenginliği kazandırdı.

Bakü'de 'Milli Takım'ı bırakabilirim' diyen Emre'yi nasıl buldunuz?
Emre'yİ F.Bahçe'nin en iyilerinden birisi olarak buldum. Çok çalıştı. Çok mücadele etti. Geride kalan maçlarına oranla daha sakin oynadı. Attığı gol tam bir beceri işiydi. Eğer Emre biraz daha önde, yani rakip kaleye yakın oynasa sanırım böyle kalitede atacağı gollerin sayısı çok daha fazla olur.

Maçta dikkatinizi çeken başka önemli detaylar ve olaylar var mı?
Bu maçta Yobo dikkatimi çekti. Topa müdahalelerinde iyiydi. Topuz'un çalışkanlığını hep beğeniyorum. Aslında ligin başında çok ciddi şekilde eleştirilen Aykut hocanın istediklerini takıma yerleştirdiği açıkça görülüyor. F.Bahçe Konya karşısında tam anlamıyla takım oyunu oynadı. Öyle sanıyorum ki, bu maçla ilgili 'Alex vardı yoktu' diye kimse tartışmayacaktır. Bir paragraf da kaleci Volkan'a açalım. Çok zorlanmamasına rağmen iki net tehlikeyi önledi. Aslında bu maçın dikkati çeken bir başka yönü de Konyaspor'un ilk yarıdaki anti futbolunun bir işe yaramadığıydı.

F.Bahçe için dünkü skor 11 puanlık bir galibiyet oldu diyebilir miyiz?
İLGİNÇ bir lig yaşıyoruz. Sezon başından beri yere göğe sığdıramadığımız Beşiktaş, ciddi şekilde eleştirdiğimiz F.Bahçe'nin bugün 3 puan gerisinde kaldı. Bana göre F.Bahçe'nin her hafta üstüne koyarak istikrarlı gidişi devam ediyor. Üstelik G.Saray ile Beşiktaş'ın 3'er, Bursa'nın 2 puan kaybettiği bir haftada F.Bahçe'nin kazandığı da düşünülürse tam 11 puanlık bir maç oldu. 

Kaynak: Akşam


0 yorum:

Yorum Gönder