Günün Güzeli: Isabeli Fontana

Isabeli Bergossi Fontana (d. 4 Temmuz 1983, Curitiba, Paraná, Brezilya), İtalyan kökenli Brezilyalı süper model. Detaylı bilgi için tıklayın.





CSI: New York - 7.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/hNA4pxm/CSI.New.York.S07E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/NNvYUsh/CSI.New.York.S07E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar

Medium - 7.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/gs6vQwf/Medium.S07E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/jErykcb/Medium.S07E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar

“Kurtlar Vadisi Filistin”in yeni vizyon tarihi

“Kurtlar Vadisi Filistin”in yeni vizyon tarihi belli oldu: 28 Ocak 2011


Pana Film’in yapımcılığını üstlendiği ve Filistin’de yaşanan insanlık dramını konu alan “Kurtlar Vadisi Filistin”, 28 Ocak 2011’de Türkiye’de ve tüm dünyada aynı anda vizyona girecek!

“Kurtlar Vadisi Filistin” filminin yapımcılığını Pana Film adına Raci Şaşmaz üstlenirken, senaryosu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan tarafından kaleme alındı. Zübeyr Şaşmaz’ın yönetmenliğinde, çekimleri Tarsus ve Adana’da devam eden filmin dev oyuncu kadrosunda Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Erdal Beşikçioğlu, Nur Aysan, Mustafa Yaşar, Erkan Sever, Zafer Diper, Umut Karadağ ve Ayten Uncuoğlu yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Yapılacaklar bellidir: Bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutan ele geçirilmelidir.

Filistinlilerle kurulan ilk temaslar sayesinde hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in kural tanımaz gaddarlığı ve teknolojik imkânları işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür. Moşe, köyleri yıkmakta, çocukları öldürmekte ve Polat’a yardım eden herkesi hapse atmaktadır.

Ancak teknolojik imkânlar ve kural tanımazlık, Moşe’yi kurtarmaya yetmeyecektir.

Kaynak: Yazete


Bir daha halka gideriz

Başbakan Erdoğan, 'demokratik açılım' ve referandum sonuçlarıyla ilgili sert konuştu.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 'Biz 12 Eylülde ortaya çıkan sonucun Türkiye haritasını farklı renklere boyadığına, farklı kutuplara savurduğuna asla inanmıyoruz' dedi.
Başbakan Erdoğan, 'demokratik açılım' çalışmaları kapsamında, medya yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

TÜRKİYE İÇİN MİLAT OLACAK

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantıda konuşan Erdoğan, 12 Eylüldeki halk oylamasıyla yürürlüğe giren Anayasa değişikliğinin hazırlık aşamalarında bu değişikliğin Türkiye için bir milat olacağını, Türkiye'de yeni bir dönemin, yeni bir sürecin başlayacağını ifade ettiklerini söyledi.

BU DEĞİŞİKLİKLER MÜSTESNADIR

Erdoğan, 26 maddeden oluşan bu değişikliğin 1982 Anayasası üzerindeki gölgeleri tam olarak ortadan kaldırmadığını, Anayasa üzerindeki tartışmaları sona erdirmediğini dile getirerek, 'Ancak sizler de takdir edersiniz ki bu 26 maddelik değişiklik, 1982'den bu yana yapılan değişikler içinde çok müstesna bir yere sahiptir. İlk kez Anayasa'nın ruhuna, özüne dokunuluyor. İlk kez darbe zihniyeti ve vesayetçi anlayış bu kapsamda bir değişikliğe maruz kalıyor. Başta Anayasa Mahkemesinin ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değişmesi, geçici 15. maddenin kaldırılması, yargıya ilişkin birtakım düzenlemeler olmak üzere bu 26 maddelik değişiklikle Türkiye çok farklı bir döneme adımlarını atıyor' diye konuştu.

TEMSİL KABİLİYETİNİ SORGULAMIYOR

Sivil siyasetin, demokratik değişimin, vesayetçi anlayış ve statüko karşısında elde ettiği bu zaferin, bu başarının, Türkiye'de çok önemli bir zihniyet dönüşümünün gerçekleşmeye başladığına işaret ettiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:
'Dün de ifade ettim, biz 12 Eylülde ortaya çıkan sonucun Türkiye haritasını farklı renklere boyadığına, farklı kutuplara savurduğuna asla inanmıyoruz. Tam tersine ortaya çıkan tablo Türkiye'nin demokratikleşme yolunda çok önemli bir mesafe kaydettiğini, demokrasiyi içselleştirdiğini, her sorunu demokrasi içinde çözme kültürünü artık kazandığını gösteriyor. İleri demokrasilerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimlerinde Türkiye'dekine benzer bir tablo, benzer bir harita oluşmasına rağmen hiç kimse çıkıp da Amerika Birleşik Devletleri'nin bölündüğünü, karpuz gibi ikiye ayrıldığını, kutuplaştığını ifade etmiyor. Neticeyi çok küçük oy yüzdeleri belirlediği halde kimse kazanan iradeyi küçümsemiyor. Meşruiyetini, temsil kabiliyetini sorgulamıyor.'
Konuşmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, kendisine yöneltilen bir soru üzerine "Yeni Anayasa için gerekirse yine halka gideriz" diye yanıt verdi.

'ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN YOK"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 'Çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Türkiye olarak buna bugün artık her zamankinden daha fazla inanıyoruz. Bugün, sorunları aşmak noktasında her zamankinden daha fazla umutluyuz' dedi.
Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde medya mensuplarıyla yaptığı toplantıda, 12 Eylül akşamı startını verdikleri yeni Anayasa çalışmalarının yeni sürecin önemli adımlarından biri olacağını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ İLK 10'DA GÖRMEK HAYAL DEĞİL

Erdoğan, şimdiden çalışmalara başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
'Başta muhalefet olmak üzere tüm kesimlerin de çalışmalar başlatmasını, 2011 seçimlerinin ardından da bu çalışmaların bir mutabakat içinde olgunlaşmasını, şekillenmesini bekliyoruz. Çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Türkiye olarak buna bugün artık her zamankinden daha fazla inanıyoruz. Bugün sorunları aşmak noktasında her zamankinden daha fazla umutluyuz. Ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede Türkiye'ye yaşattığımız başarılara yenilerini ekleyebiliriz. Türkiye, 8 yıl öncesine göre çok farklı bir yerde. İnanın bu ivmeyle devam ederek, 8 yıl sonra 10 yıl sonra 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alan bir Türkiye'yi görmek hayal değildir. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğimize, bunun pekala mümkün olduğuna ben tüm yüreğimle inanıyorum.'

TALİHSİZLİK

Başbakan Erdoğan, ''Halk oylaması sürecinde, popülizmi, iftirayı, karalamayı, kutuplaştırmayı ve ne yazık ki kutsal değerleri, hassasiyetlerin istismarını bir propaganda aracı olarak kullanan muhalefetin, 12 Eylülün hemen ardından bu alışkanlığını devam ettirmesini açıkçası bu yeni dönem adına bir talihsizlik olarak görüyoruz'' dedi.

MİLLET BİLİNÇLİ OY KULLANIYOR

Herhangi bir ilin genel seçimlerde farklı, yerel seçimlerde farklı, halk oylamalarında farklı tercihlerde bulunabildiğini işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Milletimiz artık körü körüne değil, son derece bilinçli bir şekilde oy kullanıyor. Bunlar Türkiye'de artık yeni bir dönemin, yeni bir sürecin başladığının güçlü göstergeleridir. 'hayır' oylarının 'evet' oyları kadar muteber olduğunu, kabulümüz olduğunu, demokratik iradenin saygı değer bir parçası olduğunu ifade ettim.

''MUHALEFETSİZ DEMOKRASİ MÜMKÜN DEĞİLDİR''

Demokrasinin, sadece iktidardan müteşekkil olmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle dedi: Güçlü bir demokrasi istiyorsan orada güçlü iktidar, güçlü bir muhalefet şarttır. Muhalefetsiz demokrasi mümkün değildir. Muhalefetin en az iktidar kadar demokrasi mücadelesinde yerini almadığı bir süreç, eksik bir süreçtir.

Kaynak: Yazete


Fareler üzerinde büyük buluş

Bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları testlerde ilginç bir sonuç elde etti.

http://www2.yazete.com/pics/news/250920101241466523663_2.jpg

Bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları testlerde, belirli bir genin etkisiz hale getirilmesi halinde bu hayvanların zekalarının ve hafızalarının güçlendiğini gözlemledi.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, ABD'deki Emory Üniversitesinden bir grup bilim adamı, bilimsel ismi RGS14 olan gene, The Simpsons ailesinin tembel ve aptal ama bir o kadar da sevimli kahramanı Homer Simpson'ın adını verdi.

İNSANLARDA AYNI SONUÇ ALINMAYABİLİR

İnsanlarda da bulunan ve 10 yıl önce keşfedilen RGS14 geninin etkisiz hale getirildiği durumlarda farelerin, daha önce karşılaştıkları nesneleri hatırladıklarını ve labirentlerde normal farelere göre daha iyi yön bulabildiklerini gözlemleyen bilim adamları, bunun insanlarda da aynı sonucu verip vermeyeceğini ise henüz bilmiyor.

DAHA APTAL BİR GENE SAHİPLER

Farelerin, onları daha aptal kılan bir gene sahip olmalarının nedenini araştıran bilim adamları, henüz resmin tamamını göremedikleri kanısında.
Araştırma ekibinin başındaki John Hepler, RGS14'ün başka önemli fonksiyonlarının olup olmadığını henüz bilmediklerini belirterek, farelerin biyolojisiyle insanlarınkinin benzerlik göstermesine rağmen, testin sonuçlarının aynı sonucu vermeyebileceğine dikkati çekti.

ALZHEİMER'A ÇARE OLABİLİR

Bilim adamları şimdi "Homer Simpson" geninin etkisiz hale getirilmesinin aptallığa ve Alzheimer gibi hastalıklara çare olup olmayacağının araştırıyor.

Kaynak: Yazete


İstanbul'da Su Hortumu Uyarısı

Meteoroloji uyardı. Marmara Denizi’nde hortum olabilir, dikkatli olun.


Marmara Denizi’nin İstanbul-Büyükçekmece, Adalar ve Yalova-Çınarcık arasında kalan bölümünde su hortumu oluşma riski olduğu bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. İstanbul-Büyükçekmece, Adalar ve Yalova-Çınarcık arasında kalan bölümde su hortumu oluşma riski bulunduğu bildirilen uyarıda, vatandaşların ve ilgililerin de yıldırım düşmesi ihtimaline karşı da tedbirli olması istendi.

Kaynak: Yazete


Empire dergisine göre tüm zamanların en iyi filmi

Sinema dergisi Empire'ın internet sitesinde yapılan oylamada, zirveyi belirledi.


Ünlü yönetmen Peter Jackson'ın Oscar rekortmeni serisi 'Yüzüklerin Efendisi-The Lord of the Rings', tüm zamanların en iyi film üçlemesi seçildi.

Sinema sektörü yayın organı Empire'ın internet sitesinin 'Dünyanın En İyi Film Üçlemeleri' adlı oylamasında sinemaseverler, tüm zamanların en iyi 33 film serisini seçti.

Yapılan oylamada 'Yüzüklerin Efendisi' serisi zirvede yer alırken, bu üçlemeyi 'Yıldız Savaşları-Star Wars'un orijinal serisi takip etti. Michael J.Fox'un başrolünü üstlendiği 'Geleceğe Dönüş-Back to the Future' üçlemesinin üçüncü olduğu liste şu filmlerden oluştu:

1- Yüzüklerin Efendisi-The Lord of the Rings (Peter Jackson)

J.R.R Tolkien'in baş yapıtından sinema perdesine uyarlanan yapım, 11 dalda Oscar ödülünün de sahibi. Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Cate Blanchett, Sean Astin, Sean Bean, Christopher Lee, Andy Serkis, Orlando Bloom, Liv Tyler, Hugo Weaving gibi dev isimlerin rol aldığı serinin ilk filmi 'Yüzük Kardeşliği' 2001, ikinci filmi 'İki Kule' 2002 ve üçlemenin son halkası olan 'Kralın Dönüşü' de 2003 yılında seyirciyle buluştu. Sürükleyici öykünün yanında sinema teknolojisinin en üst düzeyde kullanıldığı film pek çok yönden sinema tarihine geçti.

2- Yıldız Savaşları-Star Wars (George Lucas, Irvin Kershner, Richard Marquand)

İlki 1977, ikincisi 1980, üçüncüsü 1983 yılında çevrilen filmde perdeyi ünlü yönetmen George Lucas açtı. Seride, Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guinness, Peter Cushing ve Anthony Daniels başroldeydi. 'Bilim-kurgu filmlerinin babası' olarak bilinen orijinal seri, sinema tarihinde herşeyin ilkini barındırıyordu. Seyirciyi 'ışın kılıçlarıyla' tanıştıran 'Yıldız Savaşları', alanında efsane olmayı sürdürüyor.

3- Geleceğe Dönüş-Back to the Future (Robert Zemeckis)

Pek çok filme konu olan zaman makinesini ve zamanda yolculuğu esprili bir sinema diliyle işleyen yapımın başrolünde Michael J. Fox vardı. 'Çılgın profesör' rolüyle Christopher Lloyd'un zihinlere kazındığı seri, 1985, 1989 ve 1990 yıllarında çevrildi. Michael J.Fox'u sinema dünyasına kazandıran film, zamanda yolculuğu eğlenceye dönüştüren, alanında çekilmiş en iyi filmlerdendi.

4- Oyuncak Hikayesi-Toy Story (John Lasster, Lee Unkrich)

İlki 1995 yılında çevrilen üçleme, 1999 ve 2010'da devam etti. 'Tamamı bilgisayar ortamında çekilen ilk animasyon' niteliğini taşıyan film, küçükler kadar yetişkin izleyiciyi de sinema salonlarına çekti. En çok izlenen sinema yapımları arasında da yer alan serinin üçüncü halkasının çevrilmesi izleyiciyi yıllarca bekletse de neticesinde ortaya çıkan görsel şölen beklemeye değdi.

5- Baba-The Godfather (Francis Ford Coppola)

'Baba' üçlemesi, hiç kuşkusuz sinema dünyasının en önemli baş yapıtlarından. Sinema dünyasının üç dev ismi Marlon Brando, Al Pacino ve Robert de Niro'nun isimlerini duyurduğu seri film, 1972, 1974 ve 1990 yıllarında çevrildi. Diane Keaton, James Caan, Robert Duvall, Talia Shire, John Cazale, Andy Garcia, Sofia Coppola, Eli Wallach ve Joe Mantegna'nın da rol aldığı üçleme, Mario Puzo'nun şaheserinden sinemaya uyarlandı. 'Yönetmen ve konunun şahane evliliği' olarak tanımlanan filmin kendi türünde eşinin, benzerinin halen çevrilmediği konusunda tüm sinema otoriteleri hemfikir.

6- Bourne (Doug Liman, Paul Greengrass, Paul Greengrass)

Başrolünü Matt Damon'ın üstlendiği yapım, 2002'de 'The Bourne Identity', 2004'te 'The Bourne Supremacy' ve 2007'de 'The Bourne Ultimatum' isimleriyle seyirci karşısına çıktı. Matt Damon'ı aksiyon dünyasına kazandıran film, oyuncunun bu alandaki yeteneğini de gözler önüne seriyor.

7- Indiana Jones (Steven Spielberg)

1981, 1984 ve 1989 yıllarında çevrilen üçleme, Harrison Ford'un gençlik döneminde başlayıp sinemada olgunlaşmaya başladığı döneme kadar sürdü. 'Kamçılı Adam' bu üçlemeyle sinema izleyicisinin gönlünde taht kurarken, üçüncü filmde ekibe eklenen dev aktör Sean Connery de izleyiciyi keyiflendiren başka bir unsur oldu.

8- The Dollars (Sergio Leone)

Yönetmenliğini Sergio Leone'nin, başrolünü Clint Eastwood'un üstlendiği seri, sırf bu ikiliyi bir araya getirmesi açısından dahi bir başyapıt olmayı hak ediyordu. 1964'te 'A Fistful of Dollars', 1965'te 'For A Few Dollars More' ve 1966'da 'The Good, The Bad And The Ugly' adlı filmlerden oluşan üçlü, iyi, kötü ve çirkinin bir araya geldiği en başarılı halka ile sona erdi.

9- Matrix (Wachowski kardeşler)

Bilim-kurgu filmlerinde çığır açan bir başka yapım da 'Matrix' oldu. Başrolün önerildiği Will Smith'in 'böyle bir yapım hayal olur' gerekçesiyle geri çevirdiği film, Smith'in hayallerinin dahi ötesine geçerek alanında bir numara oldu. Will Smith'in reddettiği rolü kabul eden Keanu Reeves, belki de yaşamının en iyi kararını verirken, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Joe Pantoliano, Gloria Foster ve Monica Bellucci, seride kamera karşısına geçti. İlki 1999'da, diğer ikisi 2003 yılında gösterime giren 'Matrix', sinema teknolojisinde çığır açmasının yanında bilim-kurgu ile felsefeyi de bütünleştirdi.

10- The Evil (Sam Raimi)

1981, 1987 ve 1992 yıllarında çekilen üçleme de korku filmi olarak ilk ona girdi.

Listedeki diğer filmler ve yönetmenleri ise şöyle:

11- Üç Renk-Three Colors (Krzysztof Kieslowski)
12- Yaratık-Alien (Ridley Scott, James Cameron, David Fincher)
13- Karayip Korsanları-Pirates of the Carribbean (Gore Verbinski)
14- Zor Ölüm-Die Hard (John McTiernan, Renny Harlin)
15- Yıldız Savaşları-Yeni Seri (George Lucas)
16- Örümcek Adam-Spider Man (Sam Raimi)
17- Çığlık-Scream (Wes Craven)
18- The Vengeance (Park Chan-Wook)
19- Çıplak Silah-Naked Gun (David Zucker, David Zucker, Peter Segal)
20- X-Men (Bryan Singer, Brett Ratner)
21- Terminatör (James Cameron, Jonathan Mostow)
22- Kirli İşler-Infernal Affairs (Lau Wai-Keung, Alan Mak)
23- Mad Max (George Miller, George Ogilvie)
24- Austin Powers (Jay Roach)
25- Mighty Ducks (Stephen Herek, Sam Weisman, Robert Lieberman)
26- The Blade (Stephen Norrington, Guillermo del Toro, David Goyer)
27- The Millenium (Niels Arden Oplev, Daniel Alfredson)
28- The Mariachi (Robert Rodriguez)
29- Dead (George A. Romero)
30- Görevimiz Tehlike-Mission: Impossible (Brian De Palma, John Woo, J.J Abrams)
31- The Ingmar Bergman Triology (Ingmar Bergman)
32- Hannibal Lecter (Jonathan Demme, Ridley Scott, Brett Ratner)
33- Jersey (Kevin Smith).

Kaynak: Yazete


Jose Mourinho'nun şifresi çözüldü

Portekizli hoca Jose Mourinho'yu dünyanın en iyileri arasına sokan şifreler çözüldü.


Mourinho kariyerinde 17 kupa zaferi yaşarken Şampiyonlar Ligi kupasını iki farklı ekiple kazanan Ernst Happel ve Ottmar Hitzfeld’den sonra 3. teknik adam olmuştu.

5 DİL KONUŞUYOR

Portekizce dışında, İtalyanca, Fransızca, İngilizce ve Katalan dilini de konuşabilen Mourinho karısı Tami ile 1989’da evlendi. Mourinho’nun Matilde ve Jose Junior adında iki çocuğu var.

Karizmatik, taktik deha, sivri dilli, antipatik ancak kariyerinde kazanmadığı kupa yok. Porto, Chelsea ve Inter’den sonra şimdi R.Madrid’de bütün ezberleri bozuyor.

Dünyanın en iyi hocası olarak kabul gören Jose Mourinho bu sefer de İspanya’da yeni bir devrime imza attı. Porto ve Inter’le Şampiyonlar Ligini kazanan ayrıca Chelsea ile 2 sene üst üste İngiltere’nin en büyüğü olan Portekizli hoca, şimdi de Real Madrid’in başında aynı güçlü otoriteyle dünya yıldızı oyuncularını yönetiyor. Uzun zamandır iç saha maçları öncesi kamp yapmayan Beyaz Şimşekler, Mourinho’nun gelişiyle birlikte artık her maç öncesi kampa giriyor. Gittiği her takıma disiplin anlayışını götüren 47 yaşındaki teknik adamın 10 altın kuralı var.

İŞTE Mourinho’yu dünyanın en başarılı hocası yapan, vazgeçmediği prensipleri:

1- Tek patron o

Takımla alakalı her şeyin tek sorumlusu o. Hiçbir şeyi tesadüfe bırakmıyor. Antrenman merkezinde görevli temizlikçi kadınla bile konuşuyor. Detaylı olarak bütün çalışma saatlerini ve ne zaman nerede temizlik yapıldığını öğreniyor.

2- Önce disiplin

Her oyuncuya daha ilk toplantıda “Kim olursanız olun ve ne kadar para kazanırsanız kazanın. Benim takımımda hak eden oynar” diyerek kimseye muhtaç olmadığını ve tek patronun kendisi olduğunu ortaya koyuyor. Geç gelen idmana katılamıyor. Sakatlar 1 saat erken gidip doktor kontrolünden geçmek zorunda. Otobüste telefon yasak değil ama sessize alınması şart. Yüksek sesle müzik dinlemek kesinlikle yasak.

3- Biz bir takımız

Valdebebas’daki idman merkezinde bir dinlenme alanı var. Her gün mutlaka buluşulup konuşuluyor. En ustadan yeni gelene kadar kerkes istediğini söyleyebiliyor.

4- İdmanın hakimi!

Böylece oyuncuların az efor sarf etmelerini engellemek istiyor. Antrenmanda hep sertlik ve vücut teması istiyor. Sürekli faul bekleyenlere “Bunlara İngiltere’de gülüyorlar” diyor.

5- Otel kuralları

Her iç saha maçından önceki gün hep aynı otelde kampa giriliyor. Mini barları boşaltıp, paralı kanalları kapattırıyor. Oda servisi de yasak. Hep birlikte kahvaltı değiştirilemez bir kural. Oyuncuların yedikleri ve içtikleri kontrol altında. Maç günü öncesi kola gibi içecekler de yasak.

6- İdman stratejisi

Hepsini son detayına kadar hazırlıyor. Rakibin güçlü yönleri ve zaafları hakkında bazen 100 sayfayı geçen raporlar hazırlıyor. Kırmızı kart ile eksik kalabileceklerini düşünüp 10 forveti altı savunmacıya karşı oynatıyor. İdmanlar 90 dakika sürüyor. Neredeyse her idman topla yapılıyor.

7- Kulübün tarihi

Morinho kulüpten tarihini ve geleneklerini iyi bilen bir yardımcı ile çalışıyor. Ekibe daha gelmeden Real’in efsane oyuncusu Raul ile devamlı konuştu. Kitap tanıtımına gitti ve vedasını da organize etti.

8- Tutumlu

Maikon, Kolarov, Gerrard ve Di Maria’yı istemişti. Ama bu isimlerden sadece Di Maria transfer edildi. Real yönetimine “Sakın bu talep edilen ücretleri kabul etmeyin. Bunlar uçuk rakamlar” diyerek oyuncuları istemesine rağmen yönetimi baskı altında tutmamak için transferden vazgeçiyor.

9- Gençlere ilgisi

Devamlı genç takımların maçlarını izliyor. Daha ilk senesinde genç takımdan Mateos ve Morata’yı ana kadroya aldı. Onlarla yakında ilgileniyor.

10- Medya ilişkileri

Bütün sorumluluğu üstüne alıyor. Her medya buluşmasında bütün dikkatleri bilerek üzerine çekiyor. Bazen bilerek tepki toplamak için sivri konuşuyor. Böylece hep çok tartışılan oyuncular artık medya tarafından rahat bırakılıyor.

Kaynak: Yazete


GSS Başvuruları 1 Ekim'de başlıyor

GSS'ye SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındakilerin dışında, sosyal güvencesi olmayan ve Yeşil Kart uygulamasından yararlanamayan yaklaşık 3 milyon kişi de dahil olacak.


Ancak zaman sınırlı. Çünkü bu 3 milyon kişiden 31 Ekim 2010 tarihine kadar başvurmayanlara 760 lira para cezası kesilecek.

Bu arada, altyapıdaki eksiklikler yüzünden sistemin ertelenmesi de söz konusu.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar belirlenen tarihlerde başvurdukları takdirde GSS kapsamına girseler de sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için sigorta primlerini kendileri ödeyecek.

Sisteme dahil olmayanlar ise 760.5 lira para cezasına çarptırılmanın yanı sıra yapılacak olan gelir tesptinde aylık gelirleri de 1521 liranın üzerinde sayılarak olmayan maaşlarından sigorta primi için her ay 182.5 lira para kesilecek.

UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK?

Yeni uygulama ile birlikte Türkiye'de 59 milyon kişinin (SGK'ya tabi çalışanlar, emekliler veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin toplamı) GSS kapsamında olacak.

SGK tarafından yapılacak tespit sonucunda; aile içinde kişi başına düşen aylık gelir, brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (253.50 TL) az olanların primlerini devlet ödeyecek.

Kişi başına düşen aylık geliri; brüt asgari ücretin 3'te 1'i (253.50 TL) ile brüt asgari ücret (760.50 TL) arasında olduğu belirlenen kişiler için aylık 30.42 TL GSS primi ödenecek.

Kişi başına düşen geliri; brüt asgari ücret (760.50) ile brüt asgari ücretin 2 katı (1521 TL) arasında olduğu belirlenen kişiler için aylık 91.26 TL GSS primi ödenecek.

Kişi başına düşen geliri; brüt asgari ücretin 2 katından fazla (1521 TL'den fazla) olduğu belirlenenler için aylık 182.52 TL GSS primi ödenecek.

Örneğin; sosyal güvencesi olmayan 4 kişilik bir ailenin eline 1000 lira geçiyor, yani kişi başına 250 lira düşüyor. Brüt asgari ücret 729 lira. Bunu üçe böldüğünüzde 243 lira çıkıyor.

Kişi başına 243 liradan fazla geliri olan bu ailemiz, ayda 30 lira prim ödeyerek sağlık yardımlarından faydalanacak.

Ama 5 kişilik bir ailenin eline toplam 1000 lira geçiyorsa, bu herkese 200 lira düştüğü anlamına gelir. O zaman ailenin primini devlet karşılayacak.

Şayet 4 kişilik bir ailenin 2 bin 500 lira geliri varsa ortalama 625 lira düştüğünden, bu aile ayda 88 lira prim ödeyecek.”

HER AİLEDEN EŞLERDEN BİRİSİNİN DAHİL OLMASI YETERLİ

Sisteme dahil olmak için eşlerden birisinin Genel Sağlık Sigortalı'sı olmasının yeterli olduğunu ifade eden Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, "Eşlerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetlerinde ücret ödemeden faydalanabilecek.

Ailelerde çocuklar için ise bir ayrıntı söz konusu. Ailedeki tüm çocuklar 18 yaşına kadar, lise öğrenimine devam eden çocuklar 20 yaşına kadar, üniversite öğrenimine devam eden çocuklar ise 25 yaşına kadar ailesinden dolayı genel sağlık sigortalısı sayılacak. Bu yaşları aşan çocuklar ise kendi GSS kaydını yaptımak zorundalar" dedi.

İŞSİZLERİN GELİRİ YAPTIKLARI HARCAMALARA GÖRE BELİRLENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu, yapacağı gelir tespitinden sonra her ailenin gelir düzeyini belirleyecek. İşsiz olduğu için belgelenebilir bir geliri olmadığından bu ailelerin gelir tespiti yapılan harcamalar üzerinden yapılacak.

Örneğin kira ödemesi, faturalar gibi harcamalar üzerinden bir gelir hesaplanmaya çalışılacak ve bu gelir üzerinde hangi dilime giriyorsa ona göre bir sigorta primi belirlenecek.

Gelir tespiti yapılırken belgelenmemiş kira veya tarla gelirleri, banka hesapları gibi kazançlar göz önünde bulunurulacak.

SİSTEM ERTELENEBİLİR

Sistemin yürürlüğe girebilmesi için SGK'nın gelir tespiti yapmış olması gerektiğini vurgulayan Sarısu, "Bugüne kadar geçen sürede SGK gereken çalışmaları yetiştirebilmiş değil.

Altyapı konusunda sıkıntılar yaşanabileceği için meclis açıldıktan sonra bu uygulama ileri bir tarihe ertelenebilir" şeklinde konuştu.

Sistemde gelir tespitinin çok önemli bir husus olduğunu da söyleyen Sarısu" Eğer gelir tespiti doğru ve adaletli bir şekilde yapılabilirse hiç kimsenin ödenecek primler konusunda endişelenmesine gerek yok.

Geliri olmayan yada 253 liranın altında kazancı olanlar zaten prim ödemeden faydalanabilecek. Burada belegelendirilemeyen gelir olan işsizlerin doğru araştırılması gerekiyor.

Örneğin babasının üzerine olan bir daireden veya tarladan kazanç elde eden işsizler tespit edilmeye çalışılacak" dedi.

Kaynak: Haber7


Smallville - 10.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/HxHn4YQ/Smallville.S10E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://fileserve.com/file/g4sbyDk/Smallville.S10E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiNaZQE3Ri26/Smallville.S10E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar.htm
http://netload.in/dateipXWo9Crcza/Smallville.S10E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar.htm

Supernatural - 6.Sezon - 1.Bölüm - indir



HDTV
http://fileserve.com/file/4WntEAR/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://fileserve.com/file/6ukbBqZ/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
http://fileserve.com/file/qemHKzZ/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part3.rar
veya
http://x7.to/lhja30/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://x7.to/wir286/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
http://x7.to/7h1cos/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part3.rar
veya
http://netload.in/dateizL2TUgxPWP/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiVqfFS2RlHb/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar.htm
http://netload.in/dateiZCE8EMV8pi/Supernatural.S06E01.HDTV.XviD-2HD.part3.rar.htm

Kota Dostu MKV
http://hotfile.com/dl/71572117/9b72038/
veya
http://fileserve.com/file/JqNPYy5/

HDTV 720p
http://fileserve.com/file/pv4cvka/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part1.rar
http://fileserve.com/file/BVxnz2X/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part2.rar
http://fileserve.com/file/9MnHDpU/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part3.rar
veya
http://x7.to/jsppw8/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part1.rar
http://x7.to/plelxf/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part2.rar
http://x7.to/elr1ry/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part3.rar
veya
http://netload.in/dateid0ZZy4jZzf/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiwJnc9SpX7N/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part2.rar.htm
http://netload.in/dateiU2iqcnv9d5/Supernatural.S06E01.720p.HDTV.x264-CTU.part3.rar.htm