Nurcan Taylan Dünya Şampiyonu

Dünya Halter Şampiyonası'nda Halter Bayan Milli Takımından Nurcan Taylan, Sibel Özkan'la altın madalya mücadelesinde 48 kiloda koparmada 93 kilo kaldırarak dünya şampiyonu oldu.


Antalya Expo Center'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonasının ilk gününde 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan ve Sibel Özkan altın ve gümüş madalya için birbirleriyle yarıştı.

Nurcan Taylan birinci hakkında 90 kilo kaldırarak altın ya da gümüş madalya almayı garantiledi. İkinci hakkında 93 kilo ağırlığı kaldırarak koparmada altın madalya kazanan Taylan, üçüncü hakkında 99 kilo ile dünya rekoru denedi. Taylan'ın üçüncü hakkındaki rekor denemesi başarısız olsa da salonda sevinç gösterileriyle karşılandı.

Aynı kiloda yarışan diğer milli sporcu Sibel Özkan, ilk hakkında 87 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 90 kiloyu kaldırmayı başaran Özkan, üçüncü hakkında 93 kilo ağırlığı kaldıramayarak gümüş madalya kazandı.

Çin'den Yuan Tian da müsabakada bronz madalya kazanırken, kendisine ait genç bayanlar dünya rekorunu iki kere kırdı. Tian, koparmada ilk hakkında 82 kilo kaldırırken, ikinci hakkında 86 kilo ağırlığını kaldırarak kendisine ait 85 kiloluk rekoru kırmış oldu. Tian, üçüncü hakkında 88 kilo kaldırarak ikinci kez genç bayanlar dünya rekorunu kırdı.

Bu arada, müsabaka sırasında Polonya'dan Marzena Karpinska'nın ikinci denemesi sırasında 83 kilo ağırlığındaki halter, sporcunun elinden düşerek podyumdan aşağı yuvarlandı.

Kaynak: AA & Haber7


Acı Aşk - DVDRip - 2009 - indir


Tür : Polisiye / Dram / Tarihi
Yönetmen : A. Taner Elhan
Senaryo : Onur Ünlü
Yapım : 2009, Türkiye
Gösterim Tarihi : 18 Aralık 2009
Oyuncular : Halit Ergenç , Cansu Dere , Songül Öden , Ezgi Asaroğlu



Eskişehir’de bir üniversitede edebiyat öğretmenliği yapmakta olan Orhan, evlenmeyi planladığı Ayşe’yle beklenmedik bir anda yollarını ayırıp İstanbul’a gelir ve Oya ile tanışır. Fotoğrafçılık yapan Oya ile belki de hayatının en mutlu günlerini geçirirken daha evliklerinin ilk günlerinde yaşadıkları kötü olaylar ile birlikte kendini zor bir aşk üçgeninin ortasında bulur. Bir yandan da yeni tanıştığı öğrencisi Seda, Orhan’ı çıkılması güç bir yola sürüklemektedir. Üç kadın arasında kalan ve hayatı alt üst olan Orhan’ı zor günler bekler.



7 Kocalı Hürmüz - DVDRip - 2009 - indir


Tür : Komedi, Müzikal, Romantik, Tarih
Gösterim Tarihi : 20 Kasım 2009 (Türkiye)
Yönetmen : Ezel Akay
Senaryo : Gürsel Korat Sağlamöz
Müzik : Sunay Özgür, Ender Akay
Yapım : 2009, Türkiye
Oyuncular : Nurgül Yesilçay - Gülse Birsel - Haluk Bilginer - Erkan Can - Memet Ali Alabora - Cengiz Küçükayvaz - Cem Karakaya - Sarp Apak



1800'lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir.

Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur... Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.



Kelebek - DVDRip - 2008 - indir


Yapımcı: 2008 ~ Türkiye
Tür: Dram, Macera
Yönetmen: Cihan Taşkın
Senaryo: Mahmut Bengi
Gösterim Tarihi: 01 Mayıs 2009 (Türkiye)
Oyuncular: Sümer Tilmaç , Ghassan Massoud , Caner Cindoruk , Şahin Çelik , Deniz Bolışık



Yıl 1996... 11 Eylül faciasına yaklaşık beş yıl var… Ama facianın temelleri şimdiden atılıyor… Çünkü dünya karışık bir yerdir ve hiçbir şey bir gün önce başlamaz…

Yer Afganistan… İç savaşın en sıcak günleri… Canından, malından ve evlerinden olan binlerce insane çatışmaların sona ermesini bekliyor… Yusuf ve arkadaşları ise, insani yardım amacıyla oraya gitmeyi…

“Derler ki… Burada bir kelebek kanat çırpsa, Atlantik’te fırtınaya sebep olabilir… İşte biz, her birimiz tıpkı o kelebek gibiyiz; fakat bir farkla… Bizim kelebeğimiz fırtınaya sebep olmaz! O, kanatlarını açar fırtınaya karşı koyar…”

Mevlevi dedesi İbrahim, bu sözlerle yolcu eder onları; sanki olacakları biliyormuş gibi… Nitekim, Yusuflar yola çıkmak için hazırlanırken… Usame bin Ladin, yeni karargahı olan Afganistan sınırından geçmektedir…

Yusuf ve arkadaşları o yıl Afganistan’da binlerce insanla tanışır… Ve içlerinden biri, 11 Eylül 2001’de bütün dünyanın tanıyacağı genç bir adamdır!..



Üç Maymun - DVDRip - 2008 - indir


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 24 Ekim 2008
Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan
Senaryo : Nuri Bilge Ceylan , Ebru Ceylan
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki
Yapım : 2008, Türkiye / Fransa / İtalya , 109 dk.
Oyuncular : Hatice Aslan (Hacer) , Yavuz Bingöl (Eyüp) , Ercan Kesal (Servet) , Rıfat Sungar (İsmail)



Gerçeği bilmek, görmek istememek, duymamak veya hakkında konuşmamak, kısacası “Üç Maymun”u oynamak onun var olduğu gerçeğini değiştirir mi? Sorgusu üzerine inşa edilen film, Ceylan’ın sözleriyle, “küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek herşeye karşın birarada kalma çabasını” anlatıyor.

Yaklaşan genel seçimlere bir muhalefet partisinden aday olarak girecek iş adamı Servet, ıssız bir yolda trafik kazası yapar. Ölümle sonuçlanan kaza sırasında araçta bile olmayan şoförü Eyüp’e para verip yalan söyleterek ölümün sorumluluğunu almasını ister. Servet, kendisi yerine hapse giren Eyüp’ün karısı Hacer ile de ilişkiye girmeye başlayınca, olaylar sonunda bir aile dramına sebep olacak kadar karışır.

2008 Cannes Film Festivali’nde yarışan film, hem eleştirmenlerden tam not aldı, hem de Nuri Bilge Ceylan’a Uzak ve İklimler ile kazanamadığı “En İyi Yönetmen” ödülünü getirdi.



Hayat Var - DVDRip - 2008 - indir


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 27 Mart 2009
Yönetmen : Reha Erdem
Senaryo : Reha Erdem
Görüntü Yönetmeni : Florent Herry
Yapım :2008, Türkiye
Oyuncular : Erdal Beşikçioğlu , Elit İşcan , Levend Yılmaz



Hayat, babası ve yatalak dedesi ile birlikte, İstanbul Boğazı’na açılan bir dere ağzındaki ahşap bir evde yaşamaktadır. Babası ailenin hayatta kalmasını sağlamak için küçük teknesiyle bu sularda balıkçılık yaparken, bir taraftan da birtakım yasadışı işlere girip çıkar.

Hayat bu zorlu, sert ve acımasız dünyaya doğmuştur ama yaşama sıkı sıkıya sarılır. Dünyadaki adaletsizliklere karşı cesaretini, dayanıklılığını ve umudunu yitirmez.



KPSS Eğitim Bilimleri testi iptal edildi!

KPSS'de kopya iddialarıyla başlayan süreç sonunda sınavın yeniden yapılması kararlaştırıldı. Karar YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanın biraraya geldiği toplantı sonrasında açıklandı.

Lisans mezunlarına yönelik 10 Temmuz Cumartesi günü yapılan sınav sonrasında kopya iddiaları ortaya atılmış ve öğretmen atamaları iptal edilmişti.

Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi.

İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı.

Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı..

Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı.

Sorular yeniden hazırlanacak ve henüz belirlenmeyen tarihte de sınav tekrarlanacak.

Kaynak: Haber7


Eyvah Eyvah - DVDRip - 2010 - indir



Yapım: 2010 ~ Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Hakan Algül
Senaryo: Ata Demirer
Yapımcı: Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Salih Kalyon, Alican Yücesoy, Özge Borak, Bülent Şakrak, Tanju Tuncel, Bican Günalan, Hande Dane, Okan çabalar, Şehsuvar Aktaş, Bala Atabek, Caner Alkaya, Ali Savaşçı, Bülent Seyran, Meray Ülgen, Tevfik Yapıcı
Süre: 1 saat 43 dk
Gösterim Tarihi: 26 Şubat 2010 (Türkiye)

http://www.sinemalar.com/film/60955/Eyyvah-Eyvah/





Hüseyin, Trakya’nın bir köyünde ninesi ve dedesiyle büyüyen bir delikanlıdır. İki büyük aşkı klarnet çalmak ve Müjgan ile hayatı mutlu devam ederken, hiç beklemediği bir olay onu köyünden ayırır. İstanbul’a gelen Hüseyin’e önce klarneti, sonra da şarkıcı Firuzan destek olacaktır. İstanbul’un gece klüplerinde fırtına gibi esen Firuzan’ın hayatı rengarenk ve bir o kadar da karışıktır. Hüseyin’le tanışınca hayatına hem kahkaha hem macera dahil olacaktır.

http://hotfile.com/dl/65359270/10342f2/Eyvah.Eyvah.DVDRip.2010.TR.Film.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/65390028/a3f206d/Eyvah.Eyvah.DVDRip.2010.TR.Film.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/65445869/bb2279e/Eyvah.Eyvah.DVDRip.2010.TR.Film.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/65468754/67ce33a/Eyvah.Eyvah.DVDRip.2010.TR.Film.part4.rar.html

Karın mı, devletin mi?

Birgün büyük bir oluşum her milletten ajan seçmek üzere daha önceden belirlenmiş kişileri görüşmeye çağırmışlar.

Önce Amerikan'ı odaya almışlar ve sormuşlar, "Karın mı, devletin mi?"
"Devletim" demiş Amerikan hiç düşünmeden.
"İyi" demişler. "O zaman al şu silahı ve yan odadaki karını öldür"
Amerikan silahı almış. Sonra birden durmuş ve "Yapamayacağım" demiş.

Fransız'ı almışlar odaya, "Karın mı, devletin mi??"
"Devletim" demiş.
"İyi" demişler. "Al şu silahı. Karın yan odada. Git ve onu öldür."
Fransız silahı almış, kapıya gitmiş. Sonra birden durmuş "Yapamayacağım" demiş.

Temel'i çağırmışlar. "Karın mı, devletin mi?"
Temel hemen yanıtlamış, "Devletim"
"Al şu silahı, yan odadaki karını vur"
Temel silahı almış, yan odaya geçmiş. Odadan önce bir silah sesi ardından da kırılan camın sesi gelmiş.

Temel odadan çıkınca sormuşlar "Ne oldu?"
Temel yanıtlamış, "Verdiğiniz silah kuru sıkı çıktı. Ben de karıyı camdan attım."


Günün Güzeli: Candice Swanepoel

Candice Swanepoel (d. 20 Ekim 1988), Güney Afrikalı model. Detaylı bilgi için tıklayın.





Intel, USB 3.0'a Destek Verecek mi?

USB 3.0 arayüzüne bir türlü resmi destek vermeyen Intel, ağzındaki baklayı nihayet çıkardı. Yeni USB'nin yaygınlaşmasını sağlayacak hamle ne zaman gelecek? USB 3.0 hayatımıza tam anlamıyla ne zaman girecek?


Bir Sene Daha

Intel'in 2011 yılında piyasaya süreceği yeni nesil Sandy Bridge işlemcileri ve bununla beraber gelecek yonga setlerinde USB 3.0'a destek vereceği söylentileri çıkmıştı fakat yapılan bir açıklama bunu yalanladı.

Intel'den bir yetkili, USB 3.0'a desteğin 2012 yılında verileceğini söyleyerek, Intel'in desteğinden sonra USB 3.0'ın tüm PC'lerde standart hale geleceğini ve kullanımının büyük ölçüde yaygınlaşacağını açıkladı.

Kaynak: SDN - Emre Demiray


Spartacus 1.Sezon Tüm Bölümler (Blu-ray HD)

Bu sürüm HD kalitesinden vazgeçemeyen ve arşiv yapmak isteyen izleyiciler için logosuz orijinal dağıtımı barındırmaktadır.

Ekran görüntüleri (+18 görüntüler de var, benden uyarması):

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00003.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00004.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00005.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00006.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00007.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00008.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00009.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00010.png

http://pic.phyrefile.com/k/ku/kuniva/2010/09/14/snap-00002_001.png

Sezon 01 Bölüm Linkleri:

http://hotfile.com/dl/69533419/181d96b/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E01.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531245/4c6b183/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E01.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

http://hotfile.com/dl/69533370/819e389/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E02.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531602/63c7f6e/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E02.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

http://hotfile.com/dl/69533578/1c43e34/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E03.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531781/0d19894/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E03.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

http://hotfile.com/dl/69533384/8c5e898/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E04.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531648/6f6d84d/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E04.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

http://hotfile.com/dl/69533627/1e20a9e/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E05.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531757/5db5041/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E05.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

http://hotfile.com/dl/69533657/5c8efaa/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E06.720p.BluRay.X264-REWARD.part1.rar

http://hotfile.com/dl/69531738/7650110/Spartacus.Blood.and.Sand.S01E06.720p.BluRay.X264-REWARD.part2.rar

Yükleme devam ediyor. Bittikçe eklenecek...




Merlin - 3.Sezon - 1.Bölüm - indir



HDTV indir
http://fileserve.com/file/sYZMeNC/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part1.rar
http://fileserve.com/file/cekwj5d/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part2.rar
http://fileserve.com/file/fUn3wjj/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part3.rar
veya
http://x7.to/iujofv/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part1.rar
http://x7.to/7tjhr0/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part2.rar
http://x7.to/11do3z/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part3.rar
veya
http://netload.in/dateijO20irAq1Z/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part1.rar.htm
http://netload.in/datei7CvDCpf3WR/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part2.rar.htm
http://netload.in/dateiQ6vMATPNRH/Merlin.S03E01.WS.PDTV.XviD-FOV.part3.rar.htm

Kota Dostu MKV indir
http://hotfile.com/dl/68682591/f4a8125/
veya
http://fileserve.com/file/GFXywaj/
veya
http://netload.in/dateiiDI6INLlZt/

Life Unexpected - 2.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/CQAEuUF/Life.Unexpected.S02E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://fileserve.com/file/ZBMss5K/Life.Unexpected.S02E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiknPxlYAXau/Life.Unexpected.S02E01.HDTV.XviD-2HD.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiBT2RbwOn7w/Life.Unexpected.S02E01.HDTV.XviD-2HD.part2.rar.htm

The Vampire Diaries - 2.Sezon - 2.Bölüm - indir



HDTV indir
http://fileserve.com/file/bwp4jEN/The.Vampire.Diaries.S02E02.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://fileserve.com/file/WqEX7kG/The.Vampire.Diaries.S02E02.HDTV.XviD-FQM.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiMwdV14o6Sn/The.Vampire.Diaries.S02E02.HDTV.XviD-FQM.part1.rar.htm
http://netload.in/datei4NOmKCWwMw/The.Vampire.Diaries.S02E02.HDTV.XviD-FQM.part2.rar.htm

Kota Dostu MKV indir
http://hotfile.com/dl/69944742/23996e5/

HDTV 720p indir
http://fileserve.com/file/BSAQ3KW/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part1.rar
http://fileserve.com/file/uu4Nwjf/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part2.rar
http://fileserve.com/file/eDrKXsQ/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part3.rar
veya
http://netload.in/dateio55NJPmNys/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiivxxxMdGzm/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part2.rar.htm
http://netload.in/dateifxPeeAH09f/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part3.rar.htm
veya
http://x7.to/vpuq6j/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part1.rar
http://x7.to/e0aetp/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part2.rar
http://x7.to/ezt8ub/The.Vampire.Diaries.S02E02.REPACK.720p.HDTV.x264-IMMERSE.part3.rar

Nikita - 1.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/kNMxDJn/Nikita.S01E02.2.0.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://fileserve.com/file/ppjrubr/Nikita.S01E02.2.0.HDTV.XviD-FQM.part2.rar
veya
http://netload.in/dateijUT7UEgKoW/Nikita.S01E02.2.0.HDTV.XviD-FQM.part1.rar.htm
http://netload.in/dateixssINnvnVP/Nikita.S01E02.2.0.HDTV.XviD-FQM.part2.rar.htm

Gossip Girl - 4.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/uJQemxc/Gossip.Girl.S04E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/WY6y2sZ/Gossip.Girl.S04E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateizWvHmzVMnj/Gossip.Girl.S04E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiTosKXXbqJA/Gossip.Girl.S04E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

One Tree Hill - 8.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/UWCnmsq/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://fileserve.com/file/nTmvhGZ/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part2.rar
veya
http://x7.to/jvzmwq/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://x7.to/a5coo7/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part2.rar

The Vampire Diaries - 2.Sezon - 1.Bölüm - indir



HDTV indir
http://fileserve.com/file/8TkpqWK/The.Vampire.Diaries.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/gP26aqH/The.Vampire.Diaries.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiA3MnczleGC/The.Vampire.Diaries.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateidvTx1cc5qI/The.Vampire.Diaries.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

Kota Dostu MKV indir
http://fileserve.com/file/K7y5b33/

HDTV 720p indir
http://fileserve.com/file/Df5gXcf/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part1.rar
http://fileserve.com/file/Hea6pvN/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part2.rar
http://fileserve.com/file/NusAYAK/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part3.rar
veya
http://netload.in/dateipLZbKLMEje/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part1.rar.htm
http://netload.in/dateidoXUmtba8k/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part2.rar.htm
http://netload.in/datei86LuiEBHyq/The.Vampire.Diaries.S02E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.part3.rar.htm

Raikkonen'nin dönüş ihtimali üzerine


Autosport yazarı Jonathan Noble, Raikkonen'nin neden Formula 1'e dönmeyi düşündüğünü ve bunun gerçekleşme şansını değerlendirdi.

Formula 1 takviminde Monza gibi tarihi öneme sahip pistlerin sayısı birkaç tane. Duvarlarla çevrili piste kiremit kapılardan girip, paslı çitleri aştıktan sonra yürüdüğünüz bu yollardan hangi ünlü pilotların geçtiğini düşünmeden duramıyorsunuz.

Arka taraftaki girişten giriyorsunuz, Golf klübü sağınızda ve solunuzda eski beton tüneller. Durup etrafa bakıyorsunuz ve eski Monza'nın oval kısmını görüyorsunuz. Tüyleriniz diken diken oluyor.

Burası geçmişin ve bugünün çarpıştığı bir mekan. Bu nedenle burada şampiyonluk savaşı yerine eski bir şampiyonun dönüp dönmeyeceğini tartışmaya başladık.

Kimi Raikkonen F1'e sırtını dönüp WRC'ye gittiğinden beri herkes bunun geçici bir ayrılık olduğunu söylüyordu aslında.

Raikkonen de geleceğinin her türlü imkana açık olduğunu sürekli dile getiriyordu. Gelecek planları hakkında sessiz kalması dedikoduların iyice artmasına neden oldu.

Başlarda 2011'de Red Bull Racing ile yarışacağı yönünde ciddi söylentiler vardı. Fakat takım bunu ciddiye almadı. Red Bull'un Vettel ile olan aşkı aşikar ve Mark Webber bu sezon harika bir performans sergiliyor. Bu nedenle takımın dışarıdan pilot aramasına gerek kalmadı.

Red Bull'un Webber ile yeni bir kontrat imzalaması ile
Raikkonen-RBR dedikoduları bitti. Fakat bu Raikkonen-Renault dedikodularını ateşledi.

Bu dedikodular Valencia GP'si ardından ortaya çıktı. Renault'nun mali ve Petrov ile olan sıkıntıları takımın Raikkonen'e yönelmesine neden oldu. Fakat bir süre sonra bu ihtimal de zayıfladı.

Raikkonen'nin rallide kendini geliştirmesi ve Petrov'un hızını arttırarak iyi sonuçlar alması ile artık kimse Raikkonen-Renault ihtimalini aklına getirmiyordu.

Ama herşey yine tersine döndü. Raikkonen WRC'de hala 2011 için bir takım bulamadı ve Petrov, Spa ile Monza'da çok acemice hatalar yaptı. Bunun sonucunda Raikkonen Enstone'a bir telefon açtı.

Şimdi can alıcı soru, Raikkonen bu konuda gerçekten ciddi mi? Yada Renault onun ciddi olduğuna inanıyor mu? Formula 1 dünyasında herşey göründüğü gibi değildir. Her zaman bize gösterilen sahnenin ardında bazı şeyler olur.

Bir takım patronu takımında çalışan bir elemanı övdüğünde bilinki bunu başka takımlardan bir teklif gelmesi ve o adamdan kurtulabilmesi için yapıyordur.

Brawn GP, çift katmanlı difüzörü bulan dahinin ismini söyledi mi? Mclaren F-kanalı icat eden elemanından bahsetti mi? Hayır. Çünkü bu elemanları ifşa ettikleri anda rakip takımların dolgun maaşlarla onları çekeceğini biliyorlardı.

Yani Renault'nun Raikkonen'nin onlarla temasa geçtiğini söylemesi ardında yatan farklı gerçekler mi var?

Evet olabilir. Raikkonen haberini yaymaları ile Petrov'a ve Rus sponsorlara bir gözdağı veriyorlar. Ayrıca Raikkonen ihtimali 2011 için bazı sponsorları takıma çekebilir.

Fakat ortada hiçbir gizli plan da olmayabilir aynı zamanda. Olay tam Renault'nun açıkladığı gibi de yani Raikkonen ihtimali var ama herşey Petrov'un kalan yarışlardaki performansına bağlı olabilir.

Raikkonen-Renault haberleri kesinlikle hayranlarını coşturmuştur. Ama bunun gerçekleşmesi o kadar da kolay değil.

Raikkonen'nin bu konuda ciddi olup olmadığını bilmiyoruz. Gerçekten bunu istiyor mu? Yoksa WRC'de rekabetçi bir takım bulamazsa F1'e dönüp dönemeyeceğini görmek mi istiyor? Bu diğer F1 takımlarına verdiği bir mesaj mı? Yada WRC takımlarının kendisine teklif edeceği maaşı arttırmayı mı hedefliyor?

Ortada kesinlikle bir para engeli de var. Renault, Raikkonen'e Mclaren ve Ferrari'nin verdiği kadar para veremez.

Bazen geçmiş bugünden daha güzel olabilir. Raikkonen deyince aklınıza Spa 2004'de Schumacher'i yendiği yarış, Japonya 2005'deki olağanüstü tırmanışı ve 2007 Brezilya'da şampiyonluğu alışı geliyordur.

Ama onun kendi gölgesinde kaldığı ve F1 pilotu olmak istemiyorcasına sürdüğü yarışları da unutmamak gerek.

Yani eğer geri dönerse umalım da eski muhteşem Kimi olsun. F1 kariyerinin başlarında gösterdiği kararlılığı, sürüşü ve kusursuzluğu yakalarsa inanılmaz olur.

Bir Alonso - Massa - Hamilton - Button - Vettel - Kubica - Webber - Raikkonen savaşını hayal edebiliyor musunuz? Bu gerçekten olabilir.

Renault ve Kimi. Siz karar verin...