Ecclestone: "Formula 1 Türkiye GP takvim dışı kalabilir"


F1'in patronu Bernie Ecclestone Türkiye'nin en iyi pistlerden birine sahip olmasına rağmen gelecekte takvim dışı kalabileceğini söyledi.

Guardian gazetesine konuşan Ecclestone, "Dünyadaki en iyi pistlerden biri Türkiye. Harika bir pist, ama inişli çıkışlı" ifadesini kullandı.

Formula 1'in küresel olarak genişlemesine yönelik son 10 yıldır yürüttüğü kampanyayı savunan Ecclestone, "Sonunda sağduyu galip geldi ve genişledik. F1'in bunu yapmaya cesareti var" dedi.

Ancak F1'in genişlemesinin Spa-Francorchamps gibi çok sevilen tarihi pistlerden bazılarının durumunu tehlikeye atması potansiyel problem olarak görülüyor.

Ecclestone, "Bu inanılmaz Belçika pisti gerçekten grand prix'sini kaybetme tehlikesi altında mı? Kesinlikle. Hükümet tarafından desteklenmezse, artık mali olarak buna gücü yetmeyeceği için muhtemelen gidecek. Aynı şey İngiltere GP için de geçerli" dedi.

Yeni yerler nedeniyle takvimdeki sınırlı sayıya işaret eden Ecclestone, "İstanbul pisti bile şüpheli. Belki birileri ticari olarak işlemediği için dinlenmek zorunda kalacak. Bunun en güzel örneği muhtemelen Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.

Ecclestone, İstanbul Park'ı kast ederek, "İnanılmaz bir pist inşa ettiler. Belki de en iyi pist. Fakat buradaki insanların coşkusundan yoksun, niçin bilmiyorum" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder