Türkiye ve Çin tatbikat yaptı, ABD tedirgin

Türk F16'ları ile Rus yapımı Mig 29 ve Su 27 savaş uçakları denendi.


Türkiye ve Çin'in, bu ay içinde "Anadolu Kartalı" tatbikatları çerçevesinde Konya'da gizlice ortak bir hava manevrası yaptıkları öğrenildi. Gizli tatbikatta Türkiye ve Çin, Türk F16'ları ile Çin'in envanterindeki Rus yapımı Mig 29 ve Su 27 savaş uçaklarını denedi.

NATO üyesi Türkiye, Konya'da 2000'li yılların başından bu yana gerek ittifak üyesi gerekse ittifak üyesi olmayan ve dost olarak tanımladığı ülkelerle savaş oyunları tatbikatları yapıyor. Ancak Çin ile ilk kez bir hava tatbikatı yapıldığı belirtiliyor. Ancak bu gelişme Ankara'nın yakın müttefiki Washington'u kızdırdı. Taraf’ın haberine göre ABD'nin, tatbikatın neden yapıldığı ve ne tür savaş oyunlarının sergilendiği konusunda Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'ndan bilgi istediği öğrenildi.

Kaynak: Yazete


6 Kasım Şiiri


Çim sahaya çıkmanın
6-0 fark atmanın
Taraftarı ağlatmanın
Günahı varmıdır hocam

Kırmızı forma giyiyorsa
İstereyek geliyorsa
6 tane de yiyorsa
Günahı yoktur oğul

Burayı çok sevdiyse
Yine isterim dediyse
Kendi rızasıyla yediyse
Günahı varmıdır hocam

Öylece bakıyorsa
Şutları dışarı atıyorsa
Altıya razı oluyorsa
Günahı yoktur oğul

Topu ağlara gömmenin
Fileleri delmenin
Topu eline vermenin
Günahı varmıdır Hocam

Fatih Terim başındaysa
98 yaşındaysa
Daha yolun başındaysa
Günahı Yoktur oğul

6 Tane atmanın
Yarı sahada yatmanın
İmrendirip baktırmanın
Günahı varmıdır Hocam

Taktiğini kavradıysa
İleri geri oynadıysa
Hala ders almadıysa
Günahı yoktur oğul


Kabusunuz olacak!


Fransızın imzası var
Müzedeki defterinde
Tesadüfe kupa aldı
Sapı kaldı ellerinde

Uyumak için değil
İbadet için yatarız
Rüyada kupaya değil
Fenerbahçeye taparız

Farkı siz anlamaşsınız
Çünkü farkı yaratanız
Beşi herkez atar ama
Altıyı tek biz atarız

Uefa yı almasada
Hep en büyük o kalacak
Sizi çıldırtanda bu ya
Hep kabusunuz olacak!!!!


Her Zaman Her Yerde En Büyük FENER


H ayatsın...Bambaşka...Herşeyden öte...
E riyip yok olan değil; kalplerde yaşayan efsane...
R üya olmuşsun; gönüllerde; 7 den 70 e ...

Z aman emsalsiz...Mekan cennet seninle...
A şığım,bağlıyım; sarına, laciverdine...
M azinden,bugününe,geleceğine...
A ğladık; bazen sevince,bazen hüzüne...
N asıl anlatılır ki bu? Sevgi...

H ani olur ya; bir masal misali...
E llerim titrer;sarar umut içimi...
R üzgarı,yağmuru;şahit;kÂrı,güneşi...

Y erine koyamam hiçbir şeyi...
E n kötü gününde; daha çok sevdim seni...
R engisin yaşamın,aşkın görülmemişi...
D akikalar;bir ömürdür seninle geçen...
E şsiz tarihini ;kıskanır seni sevmeyen...

E sinirim; hep sana aktım bu sevdalı nehirlerden
N erede olursan ol;seninleyiz FENERBAHÇEM...

B ir şarkı,bitmeyen bir heyecan,bir ömürsün
Ü zülmekte ,sevinçte var bu yolda…
Y aşarım ben; seni her koşulda…
Ü nün,şanın,adın destanlarda…
K opar,içimde fırtınalar;deli olurum sevdana...

F arklıdır, FENERBAHÇELİ OLMAK bu dünyada
E yyy!!Benim asırlık çınarım…
N efesim kadar yakın,ruhum kadar yanımdasın
E yyy!!Benim canım, can parçam..
R azıyım cefana,her şartta!!! En büyük sensin Kanaryam!!!


Sarının yanında lacivert olmak!



Sadece taraftar olmak da yeterdi bana... Hüzünde göz pınarlarındaki bir damla yaş olmak isterdim, sevinçte havaya kalkan bir yumruk... Bir damla alınteri, bir damla kan olmak isterdim sarı lacivertin üzerine düşen... Sarının yanında lacivert olmak isterdim, ya da lacivertin yanında sarı... Ben bir kez daha dünyaya gelsem, gene Fenerbahçe'li olmak isterdim. Daha da ötesinde dostum, ben bir kez daha dünyaya, sırf Fenerbahçe'li olabilmek için gelmek isterdim...


Azap Gölü'nün ekosistemi çöktü

Büyük Menderes Nehri ve Bafa Gölü'nden sonra üçüncü büyük sulak alanı olan Azap Gölü'nün ekosistemi çöktü. Göldeki canlı yaşamının sona ermek üzere olduğu açıklandı. Göl insanlar içinde şimdi ölümcül tehlike oldu.


Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'nin (EKODOSD) girişimiyle Azap Gölü'ndeki yaşanan kirliliğin limnolojik (suyun kimyası) açıdan ortaya konulması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici başkanlığındaki bir bilimsel heyet tarafından yapılan bilimsel inceleme sonuçlandı.

Yapılan incelemede, Azap Gölü suyunun, parlak yeşil renkli, boyayı andıran bir görünüme kavuşmasına, azot, fosfat gibi besi elementlerinin aşırı oranda artışıyla birlikte, gölde mavi-yeşil algler ile siyanobakterilerin hızlı ve aşırı oranda artmasının neden olduğu belirlendi.

Bu durumun göl suyundaki çözünmüş oksijenin azalmasına ve sonucunda gölde su kuşları, balıklar ve dipteki canlıların kitleler halinde ölmelerine neden olduğunun belirtildiği inceleme sonucunda, göldeki canlı yaşamının sona ermek üzere olduğu uyarısı yapılarak, ''Azap Gölü'nde başta balıklar olmak üzere, su kuşları gibi ekolojik değeri yüksek, zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle birçok türün yaşamasına olanak tanıyan ekosistem çökmek üzeredir'' denildi.

''GÖL SUYU HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANILMAMALI''

Göldeki kirlilik düzeyinin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere de işaret edilerek, bu durumdaki göllerin sularının hiçbir şekilde içme, kullanma ve tarımsal sulama gibi amaçlarla kullanılmaması ve ölü balıkların hiçbir canlı tarafından tüketilmesine izin verilmemesi gerektiği ifade edildi.

DİP ÇAMURU DA İNCELENİYOR

EKODOSD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Sürücü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2007 yılından bu yana Azap Gölü'nde yaşanan olumsuzluklarla ilgili uyarılarda bulunarak gerekli önlemlerin alınmasına çalıştıklarını ifade etti.

Bu kapsamda son olarak SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici'nin başkanlığındaki heyetle göl suyundaki kirliliğin kimyasal analizini ortaya koyduklarını belirten Sürücü, Kesici'nin önerisiyle gölün dip çamuru analizinin de yapılarak, kirliliğin tüm boyutlarıyla ortaya konulacağını kaydetti.

Sürücü, bunun için Kesici'nin çalışmalarda katkı sağlamak isteyen, bentik (dip) çalışmaları uzmanlarından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu'nun oluşturduğu bilim heyetiyle gölün 5 ayrı noktasından dip çamuru numuneleri alındığını söyledi.

Çamur örneklerinin Süleyman Demirel Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi laboratuvarlarında analiz edileceğini kaydeden Sürücü, ''Bu analizlerden gölün dip çamurundaki kirlilik, dip biyolojik yapının ve çeşitliliğinin ne durumda olduğunun belirlenmesi amaçlanmaktadır'' dedi.

Kaynak: AA & haber7


Alex: "Her geçen gün iyiye gidiyoruz"

Profesyonel Futbol Takımımızın Kaptanı Alex de Souza Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan Günün Röportajı programına konuk oldu.


Futbol oynadığı sürece hedeflerinin olacağını belirten Alex, "Futbol oynamaya devam ettiğiniz sürece hedefleriniz mutlaka olacaktır. İlk hedefim ise formasını taşıdığım takımımın başarılı olması ve belirli süredir kazanamadığı kupaları kazanmasını sağlamak. Bu noktada hedeflerim tabii ki devam ediyor. Futbol hayatım boyunca katılmadığım organizasyon, turnuva kalmadı. Katılmadığım turnuvaları sayacak olursam sadece Dünya Kupası’nı söyleyebilirim size ki; bu da sebebini hala anlayamadığım bir konu. Özellikle Brezilya futbolunda da bir çok kişinin de sorduğu soru bu. Alex, neden Dünya Kupası’nda oynamadı? Ancak her şeye rağmen ben başarılı olduğumu düşünüyorum" dedi

Sezonun geride kalan kısmını değerlendiren Kaptanımız Alex de Souza, "Benim performansımla takımın performansını birbirinden bağımsız düşünmek yanlış olur. Çünkü futbolda bireysel performans takımı, takımın performansı da bireysel performansı belirler, etkiler. Buna örnek vermek gerekirse, sezon başında Avrupa kupalarından elendiğimizde gayet olumsuz bir dönem geçirdik. Bu dönem içersinde takımımızdaki oyuncuların birçoğu bireysel kalitesinin en üst seviyesinde değildi ve bu da takıma yansıdı ve birbirini etkiledi. Bu yüzden bu iki durumu birlikte ele almak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Alex, Türk futbolseverleri sabırsız görüp görmediği ile ilgili bir soruya, "Sabırsızlık futbolun doğasında olan bir kavram. Sadece buraya özgü değil. Örneğin Pazar günü bir maç oynadınız ve kazandınız diyelim. İnsanlar hemen bir sonraki maça bakmaya ve sizi yeni maça dair sorgulamaya başlarlar. Bu sabırsızlığı bildiğim için olağan karşılıyorum ve buradaki durumu yadırgamıyorum" cevabını verdi.

Takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden kaptanımız, "Bence, her geçen gün daha iyiye giden bir durumdayız. Geçen sezonla kıyasladığımda sistemlerin aynı olduğunu fakat oyun oynama tarzı ve oyunculardaki farklılığı söyleyebilirim. Aramıza yeni katılan oyuncular ve tabii ki onların takıma alışması için gerekli olan bir süre var. Ben mesela ileri uç oyuncusu olarak Niang ile oynamaya başladım. Semih, Güiza ve Gökhan Ünal ile kıyasladığınızda Niang bu oyunculardan farklı bir tarza sahip ve birbirimize alışmamız zaman gerektirecek. Aynı zamanda Stoch, Dia ve Yobo da zamanla takıma alışacaklardır. Fakat grafiğe baktığınızda yükselen bir grafik çizdiğimizi ve önümüzdeki günlerde de bunu devam ettireceğimizi söyleyebilirim" dedi.

Yeni transferleri değerlendiren Alex de Souza, "Bu takımın bir oyuncusu olarak benim onlardan beklentim, performanslarını en iyi şekilde sahaya yansıtmalarıdır. Hepsi gayet hızlı-süratli oyuncular ve bu özelliklerini saha içinde kullandıkları; -ki bu oyuncular Fenerbahçe’nin kadrosunda uzun süredir görmediğimiz tarza sahipler- ve saha içinde özelliklerimizi birleştirdiğimiz sürece gayet iyi bir takım geliyor diyebilirim" şeklinde konuştu.

Takımdan ayrılmak istediği şeklinde çıkan haberlere de son noktayı koyan Alex, "Sizler de beni tanıyorsunuz ki; ben basında yazılıp çizilenlere kafasını takmayan biriyim. Bu takımın bir parçası olarak nelerin doğru, nelerin yanlış, nelerin yalan olduğunu net bir şekilde biliyorum ve onları okumuyorum bile. Bu kulübü seven, bu takımı takip eden milyonlarca insan var ve gazetelerde kontratım bittikten sonra Beşiktaş’a ve Galatasaray’a gideceğim yazılmış. Onlara sadece şunu söyleyebilirim: Burada, Fenerbahçe’de forma giyen, Fenerbahçe’nin başarısı için çalışan ve onunla yatıp onunla kalkan bir kaptanları var. Bu haberlere aldırmasınlar ben buradayım ve her zaman olduğu gibi sadece işimi yapıyorum" dedi.

Fenerbahçe’nin gol sorunu çekmediğini dile getiren Alex, "Açıkçası bana Kasımpaşa karşısında alınan 6-2’lik skor çok da fazla bir şey ifade etmiyor. Ben takımın dengesine bakıyorum genel olarak. Biz Antalya’ya karşı da Manisa’ya karşı da çok gol attık. BJK maçında da 1 gol attık fakat 3-4 gol atabileceğimiz pozisyonlar yarattık. Kısacası Fenerbahçe pozisyon üretebilen bir takım ve ben daha çok işin bu kısmıyla ilgileniyorum. Takımın dengesi beni daha çok ilgilendiriyor. Örneğin: 1 gol atıp, birçok pozisyon yaratıp, gole dönüştüremeyip kalende hiçbir şekilde pozisyon görmemeyi; Kasımpaşa maçındaki gibi kalemizde 2 gol ve birçok gol pozisyon görüp 6 gol atmaya tercih ederim açıkçası. Her geçen gün bunları düzelteceğiz ve daha başarılı olacağız" derken; Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak, "Dengeli bir şekilde başlayıp, maçı o şekilde sürdürüp bitirmek istiyoruz. Karşı tarafa pozisyon vermemek asıl amacımız. Atacağımız gol ya da gollerle de 3 puanı alan taraf olmayı istiyoruz tabii ki" dedi.


Eşi Dainne rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Alex, "Benim açımdan oldukça zor ve sıkıntılı bir gündü. Aslında bu tip şeyler beni çok fazla etkilemez fakat o gün ayrı bir şey vardı ve ben maça çıkarken eşim acilen ameliyata alındı. Önceden bildiğim bir şey olsaydı bu durma kendimi hazırlardım. O gün bir noktaya odaklanmakta zorluk yaşadım. Açıkçası 15 yıldır yaşadığım az durumlardan biriydi. Kafamı toparlayamadığım nadir 1-2 maçtan biri BJK maçı oldu" derken; "Çocuklarımla ilgilenmek, onlarla birlikte olmak beni çok mutlu ediyor. Beni üzen nokta onlardan uzak olmak. Örnek vermek gerekirse bu sezon ben Belçika kampındayken eşim yeni doğum yapmıştı, benden uzaklardı ve diğer 2 çocuğum da Türkiye’ye dönelim diye annelerine ısrar ediyorlardı. Onlara uzak olmak beni çok üzüyor; yeter ki yanımda olsunlar" ifadelerini kullandı.

Alex son olarak yeni doğan oğluyla ilgili olarak "O büyüsün eğer topa vurmak isterse onunla top da oynarım. Diğer 2 çocuğumla oynadığım, ilgilendiğim gibi onunla da ilgileniyorum.. Herkes onun futbolla olan ilişkisini soruyor bakalım bu sorular karşısında ya futbolu çok sevecek ya da futboldan nefret edecek. Onun ve diğer çocuklarımın gelişimini takip ediyorum" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Fenerbahce.org


Modern Family - 2.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://hotfile.com/dl/72722399/54b068e/
veya
http://fileserve.com/file/HnTT2hV/

Modern Family - 2.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://hotfile.com/dl/71177760/8483acd/
veya
http://fileserve.com/file/6at88Ct/

No Ordinary Family - 1.Sezon - 1.Bölüm - indir



ABC'den yeni bir dizi. Hikaye, evli bir çiftin 16 yıllık evliliklerini ilk günkü gibi heyecanlı hâle getirmek ve aile ilişkilerini gözden geçirmek için çocuklarıyla beraber seyahate çıkmasıyla başlar. Uçakları Amazon nehrine düşer ve eğlence burada başlar. Bu kaza sonucunda tüm aile süper güçlere kavuşur ve zamanla bu süper güçleri keşfetmeye başlarlar. Sıradan bir ailenin olağanüstü güçleri olan bir aileye dönüşmesini izleyeceğiz.

Dizide; Michael Chiklis (The Shield), Julie Benz (Dexter), Romany Malco (The 40-Year-Old Virgin), Tate Donovan (Damages), Autumn Reeser , Christina Chang, Kay Panabaker ve Jimmy Bennett oynuyor.



http://fileserve.com/file/ejyeZH8/No.Ordinary.Family.S01E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/UGSp3uq/No.Ordinary.Family.S01E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateijEzMGs0AuK/No.Ordinary.Family.S01E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiGdIlxO0q8y/No.Ordinary.Family.S01E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

Undercovers - 1.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/zBktzX3/Undercovers.S01E02.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/eGhjsm8/Undercovers.S01E02.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiDtqjMHQfId/Undercovers.S01E02.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateikZ6sLaA2fX/Undercovers.S01E02.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

One Tree Hill - 8.Sezon - 3.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/sGYsFYv/One.Tree.Hill.S08E03.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://fileserve.com/file/uHXfUbS/One.Tree.Hill.S08E03.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
veya
http://x7.to/usa9qm/One.Tree.Hill.S08E03.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://x7.to/3047tn/One.Tree.Hill.S08E03.HDTV.XviD-2HD.part2.rar

Kubica'nın Singapur'daki geçişleri

Renault F1 takımı pilotu Robert Kubica (POL), geçtiğimiz hafta sonu koşulan Singapur Grand Prix'inde sergilediği geçişlerle adeta kişisel şovunu sundu izleyicilere...



Lotus Racing söz düellosuna girmeyecek

Lotus Racing, Team Lotus isminin kullanımına ilişkin mesele çözülünceye kadar konu hakkında yorum yapmayacaklarını açıkladı.
Tony Fernandes'in sahibi olduğu takım, ismin kullanım hakkına sahip olduğunu belirtirken, Group Lotus, Malezya ekibinin böyle bir yetkisinin olmadığını ileri sürüyor.

Takımdan bugün yapılan açıklamada, takım başkan yardımcısı Dato Kamarudin Meranun'un Proton danışmanı Tun Dr Mahathir ile konuyu görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, takımın "kendi hakları çerçevesinde hareket ettiği" tekrarlanırken, kamuoyunda kafa karışıklığına mahal vermemek için şu andan itibaren konuya ilişkin yorum yapılmayacağı belirtildi.

Bu kararın Tun Dr Mahathir'in talebi üzerine alındığı belirtilen açıklamada, taraflar arasında konuya ilişkin adil bir değerlendirmenin yapılacağına olan inanç dile getirildi.


Brawn: "Gerçek Schumi'yi 2011'de göreceğiz"

Mercedes GP takım patronu Ross Brawn, Michael Schumacher'in, kariyerine ara verdiği dönemde kabiliyetinde bir zayıflama olmadığını belirterek, Alman pilotun eski formunu yakalamasının önündeki engelin bu yılki lastiklerle uyum sağlayamaması olduğunu tekrarladı.
Schumacher'in, eski formunu ortaya koyamaması ve takım arkadaşının hızına karşılık vermekte başarılı olamayışı, F1'e verdiği üç yıllık ara zarfında yeteneklerinin zayıfladığı yorumlarına yol açmıştı.

Ancak Brawn, Mercedes'in bu yıl yeterince öne çıkamaması ve Bridgestone lastikleriyle uyumsuzluk nedeniyle Schumacher'le ilgili gerçek tablonun ortaya çıkmadığını ifade etti.

Brawn, "Hızlı virajlardaki veya araç kaçarken verdiği tepkiyle ilgili telemetri verilerine bakarsak, (pistlere veda etmeden öncekilerle) arada herhangi bir fark görmüyorum. Eski Michael hala orada" dedi.

Formula 1'in resmi internet sitesine konuşan Brawn, "Ancak yavaş virajlarda, Nico kadar lastiklerden tam olarak faydalanamıyor. Bu açıdan Nico çıtayı çok yüksek tutuyor. Fakat, 2011'de gerçek Schumacher'i yeniden göreceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

Mevcut ön lastiklerin özelliklerinin Schumacher'e en çok engel olan etken olduğunu konusundaki inancını tekrarlayan Brawn, "Michael'ın sürüş stili, onun sert frenajına ve direksiyon manevralarına dayanabilen güçlü ön lastiklere dayanıyor. Nico ise, bu ön lastiklerin nasıl daha iyi idare edileceğini anladı" diye konuştu.

"Schumacher, inanılmaz bir şöhrete sahip olmasaydı, 2010'daki performansına bakarak takımdaki yerini koruyabilir miydi?" şeklindeki soruya ise Brawn, "Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen hayır. Fakat Michael'ı tanıdığımız için, sürüş, takımla işbirliği ve bir çok sahada diğerlerinden daha yetenekli olduğu için, hala vereceği çok şey olduğunu biliyoruz" dedi.






Hamilton: Red Bull'un illegal aracı değişince hızı kesildi

Lewis Hamilton, FIA'nın Red Bull aracında kural ihlaline izin vermemesi nedeniyle Avusturya ekibinin üstünlüğünün sona erdiğini ileri sürdü.

2008 dünya şampiyonu İngiliz pilot, RB6'nın Ağustos ayında, baştan sona domine ettiği Macaristan GP'nin ardından FIA'nın yeni esneklik testleri getirdiğini, bunun da Adrian Newey tasarımı aracın hızını etkilediğini söyledi.

Bu hafta Berlin'i ziyareti sırasında Bild gazetesine konuşan Hamilton, konuya ilişkin bir soruya, "İyi bir soru. Macaristan'da, tüm diğer takımlardan tur başına 2 saniye daha hızlıydılar. Aradaki farkın bu kadar fazla olması (normal şartlarda) temel olarak imkansız" cevabını verdi.

Bunun üzerine, Red Bull'un daha önce hile yaptığını düşünüp düşünmediği sorulan Hamilton, "Biz her zaman kurallara riayet ettik. Biz sadece araçlarının legal olup olmadığını merak ettik ve FIA'dan bunun açıklamasını istedik. Bunun üzerine Red Bull aracında değişiklik yapmak zorunda kaldı ve geri adım attılar" dedi.

"Bu (yeni esneklik testleri), FIA'nın almış olduğu güzel bir karardı" diyen Hamilton, şu an şampiyonadaki rakiplerinin, özellikle de eski takım arkadaşı Fernando Alonso'nun psikolojik bir savaş içinde olup olmadıkları sorusuna da, "Bunlar normal, sezon sonunda akıl oyunları başlar. Ben buna karşı yeterince güçlüyüm ve buna hazırım. Herhangi bir endişem yok" şeklinde konuştu.


Kovalainen yanan aracını kendisi söndürdü

Geçtiğimiz hafta sonu koşulan Formula 1 Singapur Grand Prix'inde Lotus Pilotu Heikki Kovalainen (FIN) alev alan aracını kendi gayretleri ile söndürdü. Pite girmeyip devam ettiği için başta eleştiri alan Fin pilot;
"Yanan bir araçla onca insanın görev yaptığı pit alanına girmek çok tehlikeli olacaktı. Bu yüzden girmeyip devam ettim" dedi.

İşte bu olayın görüntüleri: