İran adamı uçurur

2022 yılında uzaya insan göndermeye hazır olduklarını açıkladılar.


İran Uzay Ajansı ISA'nın başkanı Muhammed Mardani İran'ın uzaya insan gönderebilmek için gerekli teknolojik altyapıyı tamamladığını açıkladı.

Tahran’da düzenlenen “İnsan ve Uzay” konulu serginin açılışında "İran önümüzdeki 12 sene içinde uzaya insan gönderecek" diyen Mardani İran'ın uzay teknolojileri konusunda ileri düzeye gelmesi konusunun politik, sosyal, güvenlik ve askeri açılardan çok önemli olduğunu üstüne basarak belirtti.

Mardani ayrıca İranlı bilim adamlarının şu an fırlatılamk üzere hazırlanan 10-15 uydunun yapımında çalıştığını açıkladı ve "Önümüzdeki 15 yıl içinde fırlatmak üzere dünyadan 36 bin km uzakta yörüngede yer alacak uydular geliştiriyoruz" dedi.

İran son olarak geçen Şubat ayında uzaya, Kavoşgar-3 (Kaşif 3) adlı uyduyla içinde canlı bulunan bir biyokapsül göndermişti.

Habertürk


Saatler 1 saat geri alınıyor

Yaz saati uygulamasıyla her yıl "orta ölçekli" bir hidroelektrik santralinin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor.


Yaz saati uygulaması sona eriyor. 31 Ekim Pazar günü (Cumartesi gününü, Pazar gününe bağlayan gece) saat 04.00’de saatler 1 saat geri alınacak.

Yaz saati uygulamasına 28 Mart 2010 tarihinde geçilirken, saatler 03.00’te bir saat ileri alınmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı da 19 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Buna göre yaz saati, bir başka deyişle ’ileri saat’ uygulaması, 28 Mart Pazar günü saat 03.00’te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlarken, 31 Ekim Pazar günü saat 04.00’te saatlerin 1 saat geri alınmasıyla sona erecek.

Yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor. Geçmiş yıllara bakıldığında yaz saati uygulaması, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte Mart ayının son pazar günü başlayıp, Ekim ayının son pazar günü bitiyor.

Yaz saati uygulamasıyla her yıl "orta ölçekli" bir hidroelektrik santralinin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor. İleri saat uygulamasıyla işe erken başlamak ve çıkmak, aydınlatma, ısıtma, soğutma açısından önem taşıyor.

Enerji Bakanlığı hesaplarına göre, yaz saati uygulamasıyla yıllık 600-700 milyon kilovat saat (kWh) tasarruf sağlanıyor.

Habertürk


MİT'ten sıradışı ilan

Milli İstihbarat Teşkilatı, kuruma alınacak erkek uzman yardımcısı sınavı için ilginç bir ilan verdi.


MİT'in internet sitesinde yer alan "sıra dışı bir kariyer" başlığını taşıyan ilanda, analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, kişisel gelişime açık, pratik zekâsına güvenen, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahip Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde görevlendirmek üzere istihbarat uzman yardımcısı adayları alınacağı belirtildi.

Alınacak adaylar hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, işletme, iktisat, endüstri ilişkileri, ekonometri, psikoloji, sosyoloji, felsefe, antropoloji, tarih, halkla ilişkiler ve gazetecilik lisans mezunu olmaları ve KPSS'nin P1, P2, P3 puan türlerinden en az 70 puan, KPDS/ÜDS sınavlarının her hangi birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvuru yapacak adaylar arasında lisans mezunları 30, yüksek lisans mezunları 32, doktora mezunlarının 34 yaşını aşmamış olmaları da aranan şartlar arasında.

"ÖNCE TEMEL EĞİTİMDEN GEÇEÇEKLER"
Sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar ilk istihbaratçılara özgü yöntem ve prensipleri öğrendikten sonra, haber toplama ve haber değerlendirme ile silah kullanma, hedefi izleme, terör eylemlerine karşı bireysel önlem geliştirme/korunma ve kendilerine yönelik izleme ve kontrol girişimlerine karşı davranış yöntemlerini öğrenecek. Kazanan adaylara bilgisayar ve benzeri teknik cihazların istihbarat çalışmalarındaki kullanımına ilişkin uygulamalı dersler de verilecek.

MİT ÇALIŞANLARININ BÜYÜK BİR KISMI ÜNİVERSİTE MEZUNU
MİT çalışanlarının yüzde yüzde 75'İ üniversite, yüzde 22.5'i lise, yüzde 1.7'si ise ilköğretim mezunlarından oluşuyor. Kurum çalışanlarının yüzde 75'inin yaşı 26-45 arasında. Çalışanlarının yüzde 80.8'i erkek.

CHA - Habertürk


Trend Micro Titanium Maximum Security 2011 3.0.0.1400 - 103.85 MB


Trend Micro Titanium Maximum Security 2011 3.0.0.1400 - 103.85 MB

Trend Micro Titanium Maximum Security Internet Güvenliğinde devrim yaratıyor. Kalitesi kanıtlanmış bulut tabanlı teknoloji Virüsleri ve Casus Yazılımları bilgisayarınızı ulaşmadan önce otomatik olarak durdurur; bu yöntem, bilgisayarınızı korumanın yepyeni bir yoludur.

Titanium Maximum Security çözümünü bugüne kadarki en iyi ürünümüz yapan özellikler:

Can sıkıcı ve tehlikeli yığın e-postaları ve resimler içeren istenmeyen e-postaları bulur ve engeller. Gerçek zamanlı istenmeyen e-posta algılama özelliği salgınlara karşı anında koruma sağlar.

Gerçek Zamanlı Güncellemeler

Sizi bugün ve gelecekte en son çevrimiçi tehditlere karşı korur. Titanium çözümü daima koruma altında olmanızı sağlamak için Trend Micro'nun Smart Protection Network™ teknolojisini ve virüslere karşı gerçek zamanlı tarama özelliğini kullanır ve sizi en son, sürekli değişen kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı korur.

Ebeveyn Denetimleri

Gizlice takip etmek zorunda kalmadan, kolayca çocuklarınızı uygunsuz web sitelerinden koruyun, internette geçirdikleri zamanı sınırlandırın ve çevrimiçi ne yaptıkları ile ilgili ayrıntılı raporları görün.

Veri Hırsızlığını Önleme

Bilgisayar korsanları ya da casus yazılımların kredi kartı numaraları, parolalar ve e-posta adresleri gibi önemli verileri çalmalarını önleyin.
Veri Hırsızlığını Önleme listesine ayrıntıları ekleyerek verilerin web sayfaları, e-posta mesajları ya da anında mesajlaşmalarla gönderilmesini önleyin. Listeye kelimenin ya da numaranın sadece bir bölümünün girilmesi, tüm kelimenin ya da numaranın korunması için yeterli olacaktır.

Trend Micro Kasa Klasörü (Vault)

Önemli dosyalarınızı koruyabilecek parola korumalı bir klasör. Bilgisayarınız kaybolur ya da çalınırsa, bu dosyaların güvenliğini sağlamak için bu kasayı kilitleyebilirsiniz.

Güvenli Silme

Bir dosya silindiğinde, sadece o dosyayı bulmak için kullanılan dizin bilgileri silinir; asıl veriler silinmez. Güvenli Silme özelliği silinen dosyaların üzerine rasgele veriler yazar ve böylelikle dosyaların içindekiler geri alınamaz.

Sistem Döndürücü

Disk alanını kurtarın, Microsoft® Windows®'un daha hızlı başlamasını sağlayın, anında mesajlaşma geçmişinizi silin ve bilgisayarınızın performansını optimize edin. Bilgisayarınızın sorunsuz çalışır durumda kalmasını sağlamak için otomatik ayarlamalar programlayın.

Sistem Kaynakları Üzerine Az Yük Bindirir

Titanium tehdit verilerini toplayan ve analiz eden Trend Micro™ Smart Protection Network™ teknolojisini kullanır ve virüsler ile diğer kötü amaçlı yazılımları bilgisayarınıza ulaşmadan ÖNCE durdurur. İşlemler "bulutta" yapıldığı için, Titanium bilgisayarınızın belleğini ve disk alanını daha az kullanır ve böylelikle sizi yavaşlatmaz.

Ayrıntılı Güvenlik Raporları

Kolayca okunabilen grafik raporlar size bilgisayarınıza saldıran tehditlerle ilgili tüm ayrıntıları sağlar. Sadece tek bir tuşu tıklatarak ayrıntılı günlükleri inceleyebilirsiniz.

Ücretsiz Araçlar

10 GB'lık çevrimiçi depolama alanı da dahil olmak üzere, Trend Micro Maximum Security müşterilerine sunulan özel yazılım tekliflerinden yararlanın.

Virüslere Karşı Güçlü Koruma Basitleştirildi

Titanium ana konsol ekranından, kolayca virüslere karşı tarama yapabilir ya da bilgisayarınızın güvenlik durumu ile ilgili güncel durum raporlarına ulaşabilirsiniz.
Korunma durumunuzu bir bakışta kontrol edin. Çevrimiçi yardım ve hesap bilgileri de dahil olmak üzere, yazılımla ilgili daha fazla ayrıntıyı görün. Ya da Veri Hırsızlığını Önleme gibi özelliklerin kısayolları için araçlar bağlantısını açın.

Araçlara Genel Bakış

Titanium Maximum Araç Merkezi'nde kısayollar sayfası görüntülenir ve böylelikle siz de, Ebeveyn Denetimleri, Sistem Ayarlayıcı, Güvenli Silme gibi özelliklere kolayca erişebilir ve bunları yönetebilirsiniz.
Araç Merkezi'nde bireysel internet güvenliği gereksinimlerinize göre uyarlanmış bir çözüm için özellikleri AÇABİLİR ya da KAPATABİLİRSİNİZ.

Sistem Gereksinimleri

Windows® 7 Ailesi, Service Pack 1 ya da üstü

İşlemci: 1 GHz

Bellek: 1 GB

Disk alanı: 500 MB


Windows Vista®, Service Pack 1 ya da üstü

İşlemci: 1 GHz

Bellek: 512 MB (1 GB önerilir)

Disk alanı: 500 MB


Windows® XP Ailesi (32 bit ya da üstü) Service Pack 3 ya da üstü

İşlemci: 1 GHz

Bellek: 512 MB (1 GB önerilir)

Disk alanı: 500 MB

Web Tarayıcısı:
Microsoft® Internet Explorer® 7.0 ya da 8.0

Ekran:
640x480 piksel ya da üstü çözünürlüklü, yüksek renkli ekran

PDF Okuyucu

Hotfile indirme linki:
http://hotfile.com/dl/74366178/fa8769e/Trend_Micro.Titanium.Maximum.Security.2011-kralform.net.rar.html