Aykut Kocaman: "İyi bir sonuç elde ettik"

Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Konyaspor galibiyetinin sevincini en fazla 24 saat yaşanması gerektiğini belirterek, haftaya oynayacağımız Galatasaray maçının önemine dikkat çekti.Kocaman,"Galatasaray ne durumda olursa olsun, Galatasaray genç takımıyla da gelse bunlar derbi maçlardır" dedi.


Konyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklama yapan Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Maç öncesi açıkçası çok zorlu bir maç olacağı görülüyordu. Lige verilen ara öncesinde iyi oyun oynuyorduk. Bundan sonra lige nasıl başlayacağımız önemliydi.Tabii rakip açısından da bu durum önemliydi, bizim maçımızda çıkış istiyorlardı. Maçta sertlik derecesinin yüksek olmasını da bekliyorduk ve öyle oldu. Maça istekli başladık. Konyaspor da bize cevap vermeye başladı. Biz daha sonra kontrolü aldık, gol attık ve bu da iştahı artıracak derken gol yedik. Ama devreyi iyi skorla bitirdik. Şuan daha iyiye gittiğimizi söylemek yanlış olmaz. Ancak Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve bu maçını da sayarsak topun bizde kalma süresi ile ilgili biraz daha iyi olmamız gerekiyor. Ancak zor bir deplasmandan 3 puan alarak rakiplerin de puan kaybettiği haftada iyi bir sonuç elde ettik" dedi.

Haftaya Galatasaray ile oynayacağımız derbi maçını da değerlendiren Aykut Kocaman, "Oyuncu arkadaşlarıma da maçtan önce söyledim. Galatasaray bizim ezeli rakibimiz ve 100 yıldır karşılıklı oynadığımız en ciddi rakibimiz. Galatasaray ne durumda olursa olsun, Galatasaray genç takımıyla da gelse bunlar derbi maçlardır. Şimdi Konya’yı yendik ve bunun sevincini 24 saat yaşamak istiyoruz. Ancak kimse sanmasın ki Galatasaray’ın şuan ki durumdan ötürü kolay bir maç olacak.Tam tersi, rakibimiz şuan ki durumunu terse çevirmek için bu maçı fırsat olarak görecektir. Umarım bizim takımımız da bunun farkına vararak böyle bir futbol oynar’’ diye konuştu.

Özer’in sakatlanlığına da değinen Aykut Kocaman, "Özer’in sakatlanması oyun planlarından öte sağlığı açısından önemli. Her zaman söylüyorum sporcu sağlığı daha önemli. Sakatlığı sıkıntılı görünüyor ama net de bir şey yok, umarım yanılırız’’ şeklinde konuştu

Basın Toplantısı

Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Alex’in son döneme damga vurmuş önemli oyunculardan biri olduğunu söyledi.

Konyaspor’la yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, "Son Gençlerbirliği maçıyla, milli maç arası öncesi iyi bir kapanış yaptık. Açılış maçları risk unusu taşır. Arayı doğrusunu söylemek gerekirse beklediğimizden daha olumsuz geçirdik. Rakibimiz de olumsuz gidişatını değiştirmek istiyordu. Bu duygu ve düşünceler de maçın sertlik derecesini artırıyordu. Bu sahadaki sertlik değil, seviye olarak sertlik, yanlış anlaşılabilir’’ dedi.

Maçın bu şekilde başladığını, ilk golü bulduktan sonra farkı artırabileceğimizi ama Konyaspor’un hemen cevap verdiğini ifade eden Kocaman, "İkinci yarı biraz daha hızlı, istekli, ayakları yere basan ve neticeye giden oyun oynadık. Orta hakemin maçın görüntülerini yeniden izlemesi gerekir, Hem lehimize hem de aleyhimize yanlış kararlar verildi" diye konuştu.

Alex’in yokluğunda takımın daha hızlı oynadığıyla ilgili soruyu da Kocaman, "Birinci ve öncelikli durum Alex’in tekrar sağlığını kazanmasıdır. Önemli olan budur. Hiçbir oyuncuya takımı hızlı veya yavaş oynatıyor diye ön yargıyla bakmıyorum. Alex bu takımın önemli oyuncularından. Son döneme damgasını vurmuş değerli oyuncularımızdan. Bu tartışmaları bir tarafa bırakalım’’ diye yanıtladı.

Kocaman, Özer’in durumuyla ilgili soru üzerine, ’’Özer’in aynı yerde sıkıntısı var, kırık mı çatlak mı isimlendirmeyelim. Spor sağlığı, oynama sağlığı sıkıntılı gözüküyor. Umarım yanılırız, şu an net bir şey söyleyemem’’ dedi.

Kaynak: Fenerbahce.org


0 yorum:

Yorum Gönder