Mehmet Demirkol: 4-3-3

Alex ve Cristian’ın yokluğunda Aykut Kocaman kafasındaki plana ve yeni transferlere uygun dizilişle sahaya çıktı. Stoch ve Dia iki kanatta, Niang ortadaydı. Arkalarındaysa Topuz-Emre-Özer üçlüsü. Topuz daha savunmaya dönük, Özer’se hücuma. Tam bir 4-3-3 olmasa da oldukça yakın dizilişti bu. Çok uzun süredir ilk kez sahada hiçbir Brezilyalı da yer almıyordu.

Ziya Doğan ise klasik sert savunma oyununu adam adama markajla yoğunlaştırmıştı. Basem Abbas, Niang’ın forması gibi oynuyordu misal olarak. Bu sert oyun hakem tarafından lig standartlarının ötesinde bir müsamaha ile karşılanınca sarı lacivertliler biraz sindi.

Ancak Konyaspor bu sert oyuna o kadar konsantre olmuştu ki, ileride Fenerbahçe savunma ve ön orta sahasının üzerine hiç baskı yapmadılar. Sadece Lieteva’nın faulleri vardı. Dolayısıyla Fenerbahçe arkada oyun kurmakta hiç zorlanmadı. Böylece Fenerbahçe’nin en büyük sıkıntısı olan savunma ve hücum hatlarının birbirinden kopması gerçekleşmedi.

Bu tip oyunla sezon başından bu yana sadece Antalyaspor maçında karşılaşan Fenerbahçe için işler kolaylaştı. Zira hücumda 5’li bir çoğalmayı, adam adama savunmayla durdurmak mümkün olmuyor. Bu seviyede Ziya Doğan’ın bu planının tutması olanak dışıydı. Özer sakatlanıp, ülkenin basit oyunu en iyi bilen oyuncusu Semih girince Konya’nın bu savunma tarzı tam komediye dönüştü. Her akının merkezinde ‘Genç Semih’ vardı. Dia, Stoch ve Emre’ye harika duvar oldu. Niang’ı yem olarak kullanıp istedikleri zaman çok rahat pozisyona girdiler. İki pasla...

Şoku çabuk atlattılarBu oyunun sürekli bir baskıya dönüşmeyişi ise Fenerbahçe savunmasının geride risk almadan oynamayı seçmesindendi. Hücum işini sadece Gökhan Gönül’e bıraktılar, o da baskı için yeterli olmadı.
Böyle bir rakibe karşı sert oyuna rağmen pes etmeyişleri Fenerbahçe’nin en göze çarpan yönü. Maç başındaki şoku çabuk atlattılar.
Semih’in katkısı da takımın planına daha uygun bir durum ortaya çıkardı.
Caner’in oyunundaki kıpırdanmaya rağmen Konya akınlarının büyük çoğunluğunun bu kanattan gelişi sorunun devam ettiğini gösteriyor. Baskılı oynayan bir takıma karşı ne yapacağı gerçek soru işareti. Kocaman bir gün önce Ankaragücü forması altında Fenerbahçe altyapısından yetişip Özer’e karşılık Ankaraspor’a verilen Özgür Çek’i seyrederken acaba neler düşünmüştür? İnsan merak ediyor.
Kocaman riskli oyun yapısını bundan yararlanmayı bilmeyen bir takım karşısında test etti Sonuç hiç de fena değil. Bakalım haftaya Daum’un planına mı dönecek, yoksa Stoch ve Dia yine sahada olacak mı? 

Kaynak: Milliyet


0 yorum:

Yorum Gönder