Trabzonspor Beşiktaş'ı genç futbolcusuyla avladı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.


Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ı 1-0 yendi. Maçın tek golünü 51. dakikada Trabzonspor'un genç futbolcusu Mustafa Yumlu kaydetti. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Tabata'nın serbest vuruşu direkten geri geldi. Maçın 90+8. dakikasında Trabzonspor'dan Teofilo ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 14'e yükseltirken, Beşiktaş ise bu sezon ligdeki 2. yenilgisini aldı ve 13 puanda kaldı. Trabzonspor karşılaşmaya Onur, Serkan, Mustafa Yumlu, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Burak, Engin, Yattara ve Teofilo ilk 11'i ile başladı. Beşiktaş ise maça Hakan, Hilbert, İ.Toraman, Zapotocny, İsmail, Ernst, Aurelio, Guti, Holosko, Tabata, Nobre ilk 11'i ile başladı.

TEOFILO MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

Karşılaşmanın 6. dakikasında Trabzonspor'un ofsayt ile kesilen atağı ise tartışmalı bir karar olarak dikkat çekti. Maçın 8. dakikasında Tabata'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda top kaleye girerken son anda kaleci Onur parmaklarının ucu ile gole izin vermedi. Maçın 11. dakikasında Teofilo kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kaldı, Kolombiyalı golcü kaleciyi açlımlamak istedi ama Hakan topu kaparak mutlak bir golü önledi.

BÖYLE TEMPO GÖRÜLMEDİ!

Maçın 19. dakikasında Yattara'nın sağdan içeri ortaladığı topa Teofilo'dan önce dokunan Zapotocny mutlak bir golü önledi. Bu pozisyonun hemen 1 dakika sonrasında ise Hilbert'in sağdan geliştirdiği atakta topu ceza alanına çevirdi, Holosko gelişine vurdu ama golü yapamadı. Maçın 21. dakikasında bu sefer Engin'in soldan yaptığı ortada Yattara'nın vuruşunu son anda Hakan önledi. Maçın 23. dakikasında bu sefer Hilbert ile gelişen atakta ceza alanında topla buluşan Tabata'nın vuruşunu Onur çeldi boşta kalan topa Nobre'nin vurmasını son anda Serkan önledi. Bu dakikalarda maçın temposu çok yükseldi.

http://www.sporx.com/img/2010/10/03/mustafa.jpg

TABATA'NIN SERBEST VURUŞU DİREĞE TAKILDI!

Kaşılaşmanın 34. dakikasında Trabzonspor'dan Engin'in şutunu kaleci Hakan kornere çeldi. İlk 35 dakikalık süreçte iki takım da kolay pozisyona girerken, son vuruşlarda başarılı olamamalarından dolayı gole ulaşamadılar. Maçın başından beri Beşiktaş'ın sağdan geliştirdiği atakların hep baş rolünde Hilbert vardı. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Tabata'nın soldan kullandığı serbest vuruş direkten geri geldi. İlk yarının kalan bölümlerinde gol olmayınca, ilk yarı golsüz eşitlikle noktalandı.

GENÇ MUSTAFA'DAN ALTIN KAFA VURUŞU

İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu değişikliği ile başladı. Yattara yerini Ceyhun'a bıraktı. Maçın 48. dakikasında Tabata'nın soldan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Holosko'nun kafa vuruşu az farkla auta gitti ve Beşiktaş bir golden oldu. Karşılaşmanın 51. dakikasında Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta ceza alanında çok iyi yükselen Mustafa Yumlu yaptığı kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi.

TRABZONSPOR'DA ÖNCE TEOFILO SONRA ENGİN GOLE YAKLAŞTI AMA...

Maçın 55. dakikasında Selçuk'un serbest vuruşunda ceza alanında boş pozisyondan Teofilo topu ağlara yollayamadı ve Trabzonspor'u 2. golden etti. Karşılaşmanın 58. dakikasında soldan ceza alanına giren Engin'in vuruşunu Hakan son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın 68. dakikasında Ernst oyundan çıkarken, Bobo oyuna dahil oldu. Maçın 78. dakikasında ise bu sefer Guti yerini genç oyuncu Necip'e bıraktı.

http://www.sporx.com/img/2010/10/03/tssevinc.jpg

SON DAKİKALAR NEFESLERİ KESTİ!

Beşiktaş 1-0'dan sonra Trabzonspor kalesinde her ne kadar beraberlik golünü arasa da Trabzonspor savunmada başarılıydı. Beraberlik golü için Trabzonspor kalesine yüklenen Beşiktaş savunmasında açıklar verdi. Trabzonspor 1-0 ardından birçok pozisyona girmesine rağmen farkı artıracak gol yada gollere ulaşamadı. Maçın 90+3. dakikasında Tabata'nın vuruşunu kale çizgisinden Ceyhun çıkardı. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında ise Colman kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda mutlak bir golü kaçırdı. Maçın 90+8. dakikasında ise Teofilo İbrahim Toraman'a attığı yumruktan dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kalan bölümde başka gol olmayınca Trabzonspor karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Kaynak: Sporx


Marmara'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

Merkez üssü Marmara Denizi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarısıntı İstanbul'un her iki yakasında da hissedildi ve 5 saniye sürdü.


İstanbul'da hissedilen depremin Marmara Denizi'nde meydana geldiği bildirildi.

Depremin büyüklüğünün 4,4 olduğu; denizin 7,7 kilometre altında meydana geldiği açıklandı.

Deprem Marmara Denizi kıyısındaki il ve ilçelere bağlı yerleşim yerlerinde de hissedildi..

İlk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Kaynak: Haber7


Kenan Sofuoğlu Dünya Şampiyonu

Fransa'nın Magny-Cours pistinde yapılan sezonun son SuperSport yarışında 2. sırayı alan Kenan Sofuoğlu kariyerinde 2. kez Dünya Şampiyonluğuna uzandı.



Yarışa ilk sırada başlyaan ve 11 tur boyunca liderliğini kaptırmayan Sofuoğlu daha sonra temposunu düşürerek arkasındaki Laverty'nin geçmesine izin verdi.

Kalan turlarda çok rahat bir yarış çıkartarak Şampiyonluğunu riske atmak istemeyen temsilcimiz finiş çizgisini ikinci sırada geçmesine rağmen puan farkı nedeniyle Dünya Şampiyon'luğunu kazanmayı başardı. Yarışı Lavery ikm sırada tamamladı.

Yarış sonrasında demeç veren Kenan çok mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca gelecek sene MotoGP'nin alt kategorsi olan Moto 2 'de yarışacağı mücdesini de açıkladı. Kenan'ı bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve gelecek sene Moto 2'de başarılar diliyoruz.

1. Eugene Laverty (Parkalgar Honda) 37'46.575
2. Kenan Sofuoglu (HANNspree Ten Kate Honda) 37'51.344
3. Chaz Davies (ParkinGO Triumph BE1) 38'04.233
4. Massimo Roccoli (Intermoto Czech) 38'06.987
5. Robbin Harms (Harms Benjan Racing) 38'07.134
6. Katsuaki Fujiwara (Kawasaki Motocard.com) 38'07.775
7. David Salom (ParkinGO BE1 Triumph) 38'11.626
8. Michele Pirro (HANNspree Ten Kate Honda) 38'11.749
9. Roberto Tamburini (Bike Service R.T.) 38'18.831
10. Miguel Praia (Parkalgar Honda) 38'46.372
11. Axel Maurin (Team Falcone Competition) 38'50.702
12. Florian Marino (Ten Kate Race Junior) 39'10.187
RT. Gino Rea (Intermoto Czech) 18'59.896
RT. Mark Aitchison (Kuja Racing) 19'02.693
RT. Alexander Lundh (Cresto Guide Racing Team) 14'27.648
RT. Broc Parkes (Kawasaki Motocard.com) 12'13.730
RT. Fabien Foret (Team Lorenzini by Leoni) 10'34.800
RT. Imre Toth (Team Toth) 9'14.942
RT. Julien Enjolras (ParkinGO Triumph BE1) 9'31.892
RT. Vittorio Iannuzzo (ParkinGO BE1 Triumph) 7'11.183

Günün Güzeli: Nicole Scherzinger

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (d. 29 Haziran 1978, Hawaii, Honolulu), ABD'li şarkıcı, söz yazarı. Nicole, Pussycat Dolls grubunun baş vokalistidir. Detaylı bilgi için tıklayın.





Medium - 7.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/gjS7uNv/Medium.S07E02.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/gVftQpJ/Medium.S07E02.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateidbh2sNgcIL/Medium.S07E02.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiVW9sTCYrlz/Medium.S07E02.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

Merlin - 3.Sezon - 4.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/bMRCSXk/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part1.rar
http://fileserve.com/file/CbSVhKn/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part2.rar
http://fileserve.com/file/Fe3m4QH/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part3.rar
veya
http://netload.in/dateit3Kivi636L/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part1.rar.htm
http://netload.in/datei60FpfMVRAs/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part2.rar.htm
http://netload.in/dateixXSbLva0IX/Merlin.2008.S03E04.WS.PDTV.XviD-FoV.part3.rar.htm

İlk defa bir hastaya kalıcı yapay kalp takıldı


İtalyan haber ajansı Ansa, önceki gün Roma'daki Bambino Gesu hastanesinin cerrahlarının 15 yaşındaki bir çocuğa kalıcı yapay kalp taktığını duyurdu.

İtalyan doktorların hastaya kalıcı yapay kalp takarak bir ilke imza attığı ameliyatla ilgili ilerleyen saatlerde basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Geçici yapay kalp nakli uygulamasına, uygun kalp bulunana kadar beklemek zorunda olan hastalar için sık sık başvuruluyor.

Kaynak: Yazete


A.Santos: “Galibiyetlerin devamını getirmemiz önemliydi”

Fenerbahçemizin Gençlerbirliği ile yaptığı karşılaşmada takımımızın 3. golünü atan Andre Santos maç sonrasında açıklamalarda bulundu.


Andre Santos, attığı golün zor olmadığını ancak sağ ayakla attığı için nadir gollerinden biri olduğunu söyledi.

Santos sözlerine şöyle devam etti: "Geçen haftaki galibiyetin ardından bu maçın çok önemi vardı. Puan cetvelinde sizin üst sıralarınızda yer alan rakipleriniz galibiyetle sahadan ayrılıyorsa siz de kazanmalısınız. Geçen haftaki galibiyetin devamını getirmemiz önemliydi."

Milli maçlar için verilecek ara ile ilgili olarak ise Santos, "Yapacağım yolculuklar yorucu olacak. Bireysel anlamda sıkıntılı zamanlardan geçtiğimi söyleyebilirim. Milli takıma gittiğimde yenilenmiş bir Santos olarak geleceğim" diye konuştu.

Kaynak: Fenerbahce.org


Yobo: “Takım oyuncusuyum”

Spor Toto Süper Ligi'nin 7. haftasında Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Fenerbahçemizde takımımızın yeni transferlerinden Joseph Yobo, yaptığı açıklamada, "Takım oyuncusuyum. Bu akşam takım halinde çok iyi işler ortaya koyduk. Arkadaşlarımı gösterdikleri performanstan dolayı tebrik ediyorum" dedi.


Yobo kendisi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda yüzde 90'lık performansımla oynuyorum. Henüz yüzde 100 hazır değilim. Milli takımdan tüm gücüme kavuşmuş bir şekilde gelmeyi planlıyorum. Böylece Fenerbahçe'ye daha yararlı olmak istiyorum. Benim için önemli olan takımın gol yememesi. Bunun için de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sahada takımımın gol yememsi için yaptığım bazı hareketler var. Bunları kendime güvendiğim için yapıyorum."

Yobo, Lugano ile ilgili sorulan bir soruya ise "Ben ve Lugano kendi ülkelerimizin milli takım kaptanlarıyız. Fenerbahçe de benden daha eski olduğu için Türkiye'nin oyun anlayış şeklini ve defans sistemini daha iyi biliyor. Ben de zaman geçtikçe ondan neler yapmam gerektiğini öğreniyorum. Beraber oynaya oynaya daha iyi maçlar çıkaracağız" yanıtını verdi.

Kaynak: Fenerbahce.org


Lugano: "Galibiyet sayımızı arttırmalıyız"

Profesyonel Futbol Takımımızın Urugaylı oyuncusu Diego Lugano Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.


Lugano, "Her şey galip gelmekle başlıyor. Bunun startını geçen hafta vermiştik. Belli bir istikrar için bunun devam ettirmemiz gerektiğini çok iyi biliyorduk. Çok iyi yoldayız. Şampiyonluk adına bütün maçlarımızı kazanmak zorundayız ve elimizden geldiğince galibiyet sayımızı arttırmalıyız" dedi.

Kaynak: Fenerbahce.org


Aykut Kocaman: “Son derece istekliydik”

Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Gençlerbirliği ile yaptığımız maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi.


Aykut Kocaman, takımımızın üzerinde olumsuz sonuçların verdiği özgüven eksikliği ve gerginliğin henüz tamamen kalkmadığını ifade ederken, mutlak galibiyet için çıktıkları karşılaşmada, ilk dakikalardan itibaren çok organize olduklarını söyleyemeyeceğini ancak son derece istekli bir şekilde rakibin üzerine gittiklerini kaydetti.

Gençlerbirliği’nin Kasımpaşa’nın aksine, tamamen topun arkasına geçen oyunculardan kurulu, rakibi hataya zorlayan oyuncu grubundan oluştuğunu ifade eden Aykut Kocaman, ’’Bu maç öncesi, savunmalarını aşma konusunda sıkıntı çekeceğimizi gösteriyordu. Ancak istekli başladık, oyunun merkezinden ayrılıp kanatlara yürüdüğümüz anlarda etkinliğimiz arttı. Kaliteli bir golden sonra etkinliğimiz daha da arttı. İkinci yarıda 2-0’ın avantajıyla istediğimiz öncelikle ve tek şey topun bizde kalmasını artırmamız gerekiyordu. Rakibimizin 10 kişi kalmasından sonra oyundaki organizasyonumuz rakibimizden daha sıkıntılı hale geldi. Baskımızı ve top tutma üstünlüğümüzü devam ettirmemiz gerekiyordu. Maçın sonunda gelen gol, günün güzel bir armağanı oldu. Aynı zamanda gol yemeden uzun zaman sonra bir maçı bitirmiş olmak sevindiriciydi’’ şeklinde konuştu.

Cristian ve Bilica’yı neden kadroya almadığı sorulan Kocaman, iki oyuncunun da daha yüksek dozda antrenmanlar yapmaya başladığı zaman tekrar oynama şansı bulabileceğini kaydetti.

Hiçbir oyuncusuyla bir sorunu olmadığını, bundan sonra da olmayacağını, anlatan Kocaman, şu ifadeleri kullandı: ’’Sadece her iki oyuncuyla ilgili değil, genel olarak söylüyorum. Haftalık antrenmanlar önemli ama bunun daha ötesinde haftalar süren antrenmanlar önemli. İki oyuncu ve diğer arkadaşlar için biraz daha yüksek dozda antrenmanlar yapmaya başladıkları zaman herkese kapımız açık. Hiçbir oyuncuyla bir derdim olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Akli dengemi yitirmezsem, iyi antrenman yapan, sahada takım için iyi mücadele eden herkese kapım açık. Bu bir kriter. Yüksek dozajlı antrenman yapmayı sevmek, sahada takım için mücadele etmek.’’

Kazım’a verdiği sürenin, olumlu ya da olumsuz değerlendirme için yeterli olmadığını kaydeden Kocaman, ’’Aramızda olmasının ana nedeni, uzun süredir iyi antrenman yapıyor, kapının ona açık olduğunu göstermekti’’ dedi.

Sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan Özer’in milli takıma çağrılmasıyla ilgili olarak, Aykut Kocaman, ’’Yanıtı benden ziyade milli takımın seçicilerinin vermesi gerekiyor. Yüksek primlerle, milli takımın daha fazla cazibe merkezi haline getirildi. Bu konunun düşünülmesi gerekiyor" dedi.

Oyuncuların milli takımlardan sağlıklı bir şekilde dönmelerinin her antrenörün dileği olduğunu kaydeden Aykut Kocaman, ’’Milli takım konusu hassas bir konu. Bu ülkenin insanlarıyız. Milli takımla ilgili konuşurken hassas olmak gerekiyor. Oyuncularımızı milli formanın dışında cezbeden bazı enstrümanlar varsa o konuda milli takımın dengeleri yerine getirmesi daha iyi olur diye düşünüyorum. Milli formaya hasret var. Benim de futbolculuğum yıllarında istediğim şeydi. Bu konuda biraz daha özellikle mali dengeleri ortalamaları gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Bu ifadeleriyle neye vurgu yapmak istediği sorulan Kocaman, ’’Her şey olabilir, prim sistemi ya da benzeri şeyleri biraz daha... Milli forma cazibe yeridir. Bunu biraz daha artırmaya gerek yok. Milli takım baştan aşağı cazibe merkezidir, bunu çeşitli enstrümanlarla farklılaştırmaya gerek yok. Çok yüksek primler veriliyor, buna gerek var mı? Biraz daha bu konuda kontrol ele alınmalı’’ diye konuştu.

Fenerbahçe’de atılan gollerden sonra tek sevinmeyen kişinin kendisi olduğu ifade edilerek, ne zaman güleceği sorulan Aykut Kocaman şu yanıtı verdi: ’’Fenerbahçe sürekli kazanmaya devam etsin, sevinmiyor gibi görünen bir tek ben olayım. Bir spor adamının, benim için atılan golün ne anlam ifade ettiğini anlayabilir misiniz? Ben forvet oyuncusuydum, topun ağlara değdiği an yaşamdaki en büyük zevki tattığım anlardı. Oyunun bitmesini bekleyen antrenörlerdenim. Her atılan golden sonra yenilecek bir gol de vardır. Oyunu izlemek sevinci dışarıdan izlemek benim için daha doğru görünüyor.’’

Aykut Kocaman Selçuk’un geçirdiği sakatlık ile ilgili olarak, "Kesinleşmiş bir durum yok ancak bağ problemi olduğu söyleniyor. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra durumunu öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Fenerbahce.org