Setafan GP, HRT ile F1'e girebilir

Yoshiaki Kinoshita - Zoran Stefanoviç (Toyota Motorsport Headquartes - Cologne / Almanya)

Formula 1'de mücadele edebilmek için uzun uğraşlar veren ancak Stefan GP olarak gelecek sezon umutları da sona eren Zoran Stefanoviç'in, farklı kanallardan bu mücadelesini sürdürdüğü belirtiliyor.

Bu sezon gridde yer alabilmek için Toyota ile anlaşan ve görece ciddi yatırımlar yapan Sırp işadamının son olarak, ayakta kalmaya çalışan İspanyol HRT ekibine göz dikmiş olabileceği ifade ediliyor.

Stefanoviç ise iddialarla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak söylentileri yalanlamıyor da.

HRT'nin, diğer İspanyol ekibi Epsilon Euskadi ile birleşme görüşmelerinin ihtimal dışı olduğunu yazan İtalyan 422race.com sitesi, Euskadi'nin tek başına 2011 adayları arasında yer aldığını ifade ediyor.

Haberde, Stefanoviç/HRT bağlantısının ise mümkün gözüktüğü, böylece İspanyol ekibinin Toyota'nın teknik işbirliğinden faydalanabileceği beliritliyor.

Bununla birlikte son günlerde dolaşan bir başka söylentiye göre, Lotus da Toyota ile işbirliğine gidebilir.

Massa Sauber'e, Kubica Ferrari'ye



Yeni sezon öncesinde yıldız isimler hakkındaki söylenti haberler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir İspanyol TV kanalı, Felipe Massa ve Robert Kubica'nın 2011'de farklı takımlarda yarışacaklarını ileri sürmüştü.

Son olarak İsviçre'de yayınlanan Motorsport Aktuell, benzer bir söylentiyi gündeme getirdi. Haebrde, Massa'nın sezon sonunda Ferrari'den ayrılacağını ve böylece Polonyalı pilot Robert Kubica'ya İtalyan ekibinde yer açılacağını iddia etti.

Ancak haberde, Massa'nın Renault'ya değil, Ferrari motoruyla mücadele eden Sauber'e transfer olacağı belirtildi. Massa, 2002'de çaylak bir pilot olarak Sauber'de yarışmış, 2004 ve 2005'te de Sauber için mücadele etmişti.

Kubica ise spox.com sitesine verdiği demeçte, "Elbette tüm söylentileri okuyorum. Hepimiz buradayız, çünkü kazanmak istiyoruz. Bunun için de en iyi araca ihtiyacınız var. Şu an Renault'dayım. O yüzden bu takıma odaklanmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

25 yaşındaki Polonyalı pilot, "2011'de dünya şampiyonluğu için mücadele etmek istiyorum. Gelecekte neler olur göreceğiz" dedi.

Kubica, gelecek bir gün Ferrari kokpitinde yarışmak istediğini de itiraf etti.

Renault pilotu, "Kartingde, Formula Renault ve F3'te hep İtalyan takımlarıyla oldum, hatta Monza yakınlarında bir yıldan fazla süredir yaşadım. Ferrari diğerlerinden farklı bir takım. Ferrari duygusu ve tarihi benzersiz. Sanırım her pilot Ferrari'de yarışmak ister" ifadelerini kullandı.


MSI Fuzion Teknolojisi

Ekran kartı performansı ve terfisi için eşsiz çözüm: MSI Fuzion teknolojisiyle ATI ve NVIDIA ekran kartlarını tek bilgisayarda aynı anda kullanın.

ATI ve NVIDIA ekran kartlarını çoklu ekran kartı konfigürasyonunda kullanmaya imkan tanıyan MSI Fuzion anakartlar raflardaki yerini aldı (MSI Military Class).

MSI P55A-Fuzion ve MSI 870A-Fuzion, MSI’ın eşsiz teknolojisini anlatan Fuzion Zone web sitesi ile kullanıcılara şimdiye kadar eşi görülmemiş bir terfi potansiyeli sunuyor.

- Intel Platformlar için MSI P55A-Fuzion raflarda yerini alırken AMD platformlar için MSI-870A kullanıcıların beğenisine sunuluyor -

Fuzion teknolojisi kullanıcılara 3 farklı seçenek sunuyor. N-Modunda kullanıcılar herhangi iki farklı NVIDIA ekran kartını, grafik işlemcisi farklı olsa da beraber çalıştırabiliyor.

Üstelik 870A-Fuzion ile AMD platformlarda ilk defa NVIDIA ekran kartlarından oluşan bir çoklu-ekran kartı konfigürasyonu kurulabiliyor. Aynı şekilde A-modunda da kullanıcılar herhangi iki ATI marka ekran kartını bilgisayarlarına takabiliyorlar.

- MSI P55A Fuzion ve 870A Fuzion anakartlar MSI’ın üstün OC Genie 1 Saniyede Hız Aşırtma teknolojisiyle geliyorlar -

Fuzion’ın yeni açılan mikro sitesi Fuzion Zone’da kullanıcılar bu yeni teknoloji hakkında detaylı bilgiye Türkçe olarak ulaşabiliyor. Buna ek olarak ideal grafik kombinasyonları ve ortalama performans artışı konusunda da Fuzion Zone kullanıcıları bilgilendiriyor.

Böylece kullanıcılar eski ekran kartlarının yanına ne tür bir ekran kartı almaları gerektiğine daha kolay karar verebiliyor. Kullanıcılar performans artışı sunan son sürüm sürücülere de kolayca erişebiliyorlar.

Kaynak: SDN


Marvel vs. Capcom 3: Fate Of Two Worlds

Dünya tarihinin en büyük kahramanları, bir kez daha, iki dünyanın kaderini çizmeye hazırlanıyor. Peki Capcom'un yeni bombası ne zaman patlıyor?


Ryu, Ken, Hulk, Dante, Leon S.Kennedy, Chris Redfield, Albert Wesker, Tron, Deadpool, Hulk, Wolverine, Spiderman, Thor ve daha nice ünlü karakter, Marvel vs. Capcom 3: Fate Of Two Worlds adlı yapımda bir araya geliyor. Serinin, önceki oyunlarının büyük başarısı üzerine yaratılan yapıt, 2011 yılının başında, Xbox 360 ve PS3 için satışa sunulacak.

Marvel vs. Capcom serisi, iki boyutlu dövüş simülasyonlarının ölmediklerinin, tam tersine, eskisinden bile güçlü olduklarının canlı kanıtı konumunda. 3. yapım da bu geleneği bozmayarak, 2 boyut ağırlıklı bir grafik motoru ile karşımıza çıkacak. Öncülerinin yaptığı gibi, güçlü senaryoyu, eğlenceli komboları, yüksek oynanabilirliği ve zekice mini-oyunları tek potada eritmeyi başarırsa, 3. halkanın da başarılı olacağı kesin gibi.

Kaynak: SDN


Life Unexpected - 2.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/HBeQ6Cw/Life.Unexpected.S02E02.HDTV.XviD-P0W4.part1.rar
http://fileserve.com/file/tUqnTbw/Life.Unexpected.S02E02.HDTV.XviD-P0W4.part2.rar
veya
http://netload.in/dateirJogvodDFy/Life.Unexpected.S02E02.HDTV.XviD-P0W4.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiGaZWvLULAM/Life.Unexpected.S02E02.HDTV.XviD-P0W4.part2.rar.htm

One Tree Hill - 8.Sezon - 2.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/98pvTtP/One.Tree.Hill.S08E02.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://fileserve.com/file/k4CxfkW/One.Tree.Hill.S08E02.HDTV.XviD-2HD.part2.rar
veya
http://x7.to/yr83hp/One.Tree.Hill.S08E02.HDTV.XviD-2HD.part1.rar
http://x7.to/mmgwa9/One.Tree.Hill.S08E02.HDTV.XviD-2HD.part2.rar

One Tree Hill - 8.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/UWCnmsq/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://fileserve.com/file/nTmvhGZ/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part2.rar
veya
http://x7.to/jvzmwq/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part1.rar
http://x7.to/a5coo7/One.Tree.Hill.S08E01.HDTV.XviD-FQM.part2.rar

Glee - 2.Sezon - 1.Bölüm - indir



http://fileserve.com/file/eQAYz93/Glee.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar
http://fileserve.com/file/TjJWMXt/Glee.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar
veya
http://netload.in/dateiSRxCPb1Xe9/Glee.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part1.rar.htm
http://netload.in/dateizRvpexO54b/Glee.S02E01.HDTV.XviD-LOL.part2.rar.htm

Singapur pistinde değişiklikler yapıldı



S
ingapur Grand Prix organizatörleri, güvenliği artırmak ve pilotlara kolaylık sağlamak maksadıyla hafta sonundaki mücadele öncesinde pistte bazı küçük değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Daha önceki yarışlarda sert tümseklere ilişkin gelen şikayetlerin ardından, 3. ve 7. virajlar arasındaki yüzeyde değişiklikler yapıldı. Benzer bir çalışma da 14. ve 19. virajlar arasında gerçekleştirildi.

Pit alanı da, geçtiğimiz yılki yarışa göre 1 santimetre aşağıya çekildi. Böylece pilotun, piste dönerken daha yumuşak bir geçiş yapması sağlandı.

Kimi Raikkonen'in 2008'de kaza yaptığı tartışmalı 10. virajda da değişikliğe gidildi. Virajın tasarımı, son iki yarışta pilotlar arasında endişe sebebi olmuştu.

Bu arada pistin görünümünün iyileştirilmesine yönelik de adımlar atıldı. Pist dışındaki alanda dekorasyon çalışmaları yapılırken, pistteki lastikler parlak renklere boyandı.


Ferrari Singapur'da güncellenmiş difüzerle yarışacak



F
errari, bu hafta sonu Singapur Grand Prix'de, geliştirilmiş egzost beslemeli yeni difüzer tasarımını kullanacak.
Spa için F10'da yapılan değişikliklerde bazı sıkıntılarla karşılaşılmasının ardından İtalyan ekibi Monza'da sil baştan yeni bir çalışma başlatmış ve Fernando Alonso ile pole pozisyonundan yarışı kazanmayı başarmıştı.

Auto Motor und Sport'a konuşan Alonso, "Her çeşit pistte sonuç vermesi beklenen bir pakete sahibiz artık" değerlendirmesinde bulundu.

İsponyol pilot, "Red Bull'un gelecek iki pistte çok güçlü olacağını biliyoruz ancak biz de daha önce olduğundan daha istikrarlı olacağız. İstikrar, şampiyonluk için anahtar öneme sahip" dedi.

İtalyan ekibi bu çerçevede Singapur'da ilk kez diüzer ve vites kutusu arasında daha güçlü bir entegrasyon sağlayan tasarımı kullanacak. Ferrari bu son çalışmasıyla egzost gazını daha verimli bir şekilde arka bölüme yönlendirecek.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan takım patronu Stefano Domenicali, "Bu yarış önemli ancak belirleyici olmayacak" yorumunda bulundu.

Domenicali, "Şampiyona, son yarışa kadar açık olacak görünüyor. Yeni puan sistemi bize yardımcı oluyor" diye konuştu.

Domenicali, Singapur GP'ye yönelik yeniliklerle ilgili olarak ise, "Belçika'da yaşananların tekrarlanmasından sakınmamız lazım. Orada yaptığımız yenilikler beklediğimiz sonucu vermemişti, çünkü bunları test etme imkanımız olmamıştı" dedi.

Domenicali, "Ne olacağını tahmin etmeniz imkansız, çünkü o işte rol oynayan çok çeşitli etkenler var" ifadelerini kullandı.


Mercedes 2011 aracı için oldukça ümitli



M
ercedes GP takım patronu Ross Brawn, 2011 aracına yönelik çalışmalarda makul bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Brawn, bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermelerini engelleyen eksikliklerin ve zayıf kaldıkları noktaların tekrarlanmayacağını ifade etti.
Takımın, bu yılkı tasarımda yaşanan başarısızlığın üstesinden geldiğine dair çok cesaret verici işaretler bulunduğunu kaydeden Brawn, "Daha önce de söyledim, araçlar yarışmaya başlamadan 12 ay önce dünyaya gelirler. Bu araç (W01), bir ton şey üzerine yoğunlaştığımız sırada doğdu. Şirket ayakta kalmaya çalışıyordu, şampiyon olmaya çalışıyorduk, o yüzden bu araç üzerine yoğunlaşamamıştık" dedi.

Bununla birlikte aracın artık istedikleri seviyeye geldiğini ifade eden Brawn, yeni araç üzerinde oldukça ilerleme kaydedildiğini söyleyerek, "Bir çok alanda ilerleme sağladığımızı görebiliyorum" diye konuştu.

Neden geri kaldıklarını ve bunların sebeplerini anladığını belirten İngiliz teknik adam, "Gelecek yıl daha iyi bir pozisyonda olmak için yapmak zorunda olduğumuz şeyleri biliyorum. Göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte gelecek yıl takımların performansını belirleyecek en büyük faktörlerden birinin yeni Pirelli lastiklerine adaptasyon olacağını vurgulayan Brawn, bu konuda Daimler-Benz'deki tecrübeli lastik grubu uzmanları ile çalıştıklarını söyledi.

Lastik kullanımının, Schumacher'in 2011'deki performansını da etkileyeceğini belirten Brawn bununla birlikte, "Aracı Michael'a göre tasarlamıyoruz. İyi bir yarış aracı tasarlamaya ve bu yılki araçta zayıf olan şeyleri güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.


Schumi'ye emekli ol baskısı mı yapılıyor?



M
ichael Schumacher'in sezon sonunda ikinci kez emekliye ayrılması için Alman pilot üzerinde baskı olabileceğine dair iddialar gündeme geldi.
Eski F1 patronu Eddie Jordan geçtiğimiz günlerde BBC'ye yaptığı açıklamada, "Michael'ın üç yıllık anlaşmasına bağlılığını yeniden gözden geçirdiği duygusuna kapılmama sebep olan birçok işaret var" ifadesini kullanmıştı.

Bununla birlikte Schumacher cephesi, Alman pilotun sezon sonunda pistlere bir kez daha veda edeceğine ilişkin haber ve yorumları yalanlıyor.

Saygın F1 gazetecilerinden Joe Saward, bloğundaki son yazısında, 41 yaşındaki Alman pilotun, emekli olmaya karar vermesi halinde, olduk makul mazeretlerinin bulunacağını ifade etti.

Saward, "Mercedes-Benz'in Michael'ın ayrıldığını görmek istemesi çok zayıf bir ihtimal. Ancak arka planda, emekliliğinin en iyi opsiyon olduğu yönünde düşünmesi için bir baskı olabilir. Eğer mazerete ihtiyacı varsa, ayrılmasını yumuşak şekilde gerçekleştirmek için yeniden nüksedebilecek bir boyun sakatlığı hala var" ifadelerini kullandı.

BBC'den Jonathan Legard ise geçtiğimiz haftaki bir açıklamasında, Adrian Sutil'in Schumacher'den boşalacak koltuğu dolduracak adayların başında olduğunu söylemişti.

Saward da Paul di Resta'nın Force India'da Sutil'in aracını devralmak için beklediğini belirtti.

Mercedes-Benz'in motorsporlarından sorumlu başkan yardımcısı Norbert Haug da Force India'nın test pilotu olan İskoç pilotun çok yakında F1'de yarışacağını ve di Resta'ya tam destek verdiğini açıklamıştı.