Hasan Ali Atasoy: Topuz'un dirilişi

Fenerbahçe-Konyaspor maçlarının ‘en karakteristik özelliği’ hep ‘bol gollü bitmesi’dir. Bu klasikleşmiş gelenek yine bozulmadı.

Fenerbahçe iyi paslaştı, iyi yardımlaştı, iyi mücadele etti ve kanatları da çok etkili kullandı. Yanlışlardan biraz daha arınmış göründü. Hâl böyle olunca ilk deplasman galibiyetini de aldı. Kasımpaşa maçına deplasman demek de ayıp kaçar çünkü...

Kimseye haksızlık etmek istemem. Ancak Mehmet Topuz bu formayı giydiği günden bu yana ilk kez kendisi gibi oynadı. Hem futboluyla, hem hırsı ve hızıyla, hem de gücü ve dikkatiyle ‘imha edici’ydi. Bir vites daha yükselttiğinde, tutulamaz bir caydırıcı güç olur.

Liderin ve ezeli rakiplerin evlerinde puan saçtığı haftayı, deplasmanda güzel bir oyun ve şık gollerle kapatmak elbette güzel.

Takımda total bir yükseliş var, ama ciddi sıkıntılar da hâlâ yerli yerinde. Yenilen golden başlayarak, Volkan’ın parmak uçlarıyla savuşturduğu iki vuruşun, verilen diğer pozisyonların önünü, başlangıcını ve sonunu çok iyi analiz etmek lazım.

Bu yükseliş devam eder, ara transferde de güçlü, atletik ve ayağına hakim bir ön libero alınırsa Fenerbahçe mutlu sona ulaşır.

Kaderi sakatlıklara bağlanmış Özer’e de bir kez daha çok geçmiş olsun. Ve Aykut hocam, bu maçtaki futbol ve skor üzerinden bir hafta boyunca Alex’i infaz edecek olan futbol ve vicdan körü garabetlere sakın aldanma olur mu?

Çünkü onlar hayatları boyunca ne sen, ne O, ne de formasını giydiğiniz kulüp için asla iyi rüya görmediler.

Kaynak: Fanatik


0 yorum:

Yorum Gönder