FIA nihayet Kore GP'ye resmen onay verdi

FIA, Kore'nin Yeongham pistinde iki gündür devam eden incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kore Grand Prix'nin gelecek hafta sonu düzenlenmesine yeşil ışık yaktı.



FIA yarış direktörü Charlie Whiting, pistin 24 Ekim'deki yarışa yetişemeyebileceği yönündeki güçlü endişelere rağmen, inşa sürecinde kaydedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yarış yetkililerine konuşan Whiting, pistin, Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmak için gerekli lisansı alma konusunda kendisinin ikna olduğunu belirtti.

Whiting açıklamasında, pistin hazırlık durumuyla ilgili olarak, "Tatmin edici. (ASN) KARA vasıtasıyla kendilerine yarış lisansını vereceğim" dedi.

Yarışın organizatörü Yung Cho Chung ise, FIA'nın piste onay vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Ekim ayındaki yarışın ülkede Formula 1'e karşı çok büyük bir alakanın ateşleyicisi olacağını söyledi.

Chung, "FIA'nın tam olarak tatmin olması için tüm çalışmaları tamamladık. Kore Uluslararası Pisti (KUP) en yüksek standartlarda inşa edildi. KUP, bu ülkede motor sporlarının da merkezi olacaktır. Kore Grand Prix'nin ülke genelinde F1'e yönelik devasa bir ilgiyi ateşleyeceğine inanıyoruz" dedi.