Schumi'ye emekli ol baskısı mı yapılıyor?



M
ichael Schumacher'in sezon sonunda ikinci kez emekliye ayrılması için Alman pilot üzerinde baskı olabileceğine dair iddialar gündeme geldi.
Eski F1 patronu Eddie Jordan geçtiğimiz günlerde BBC'ye yaptığı açıklamada, "Michael'ın üç yıllık anlaşmasına bağlılığını yeniden gözden geçirdiği duygusuna kapılmama sebep olan birçok işaret var" ifadesini kullanmıştı.

Bununla birlikte Schumacher cephesi, Alman pilotun sezon sonunda pistlere bir kez daha veda edeceğine ilişkin haber ve yorumları yalanlıyor.

Saygın F1 gazetecilerinden Joe Saward, bloğundaki son yazısında, 41 yaşındaki Alman pilotun, emekli olmaya karar vermesi halinde, olduk makul mazeretlerinin bulunacağını ifade etti.

Saward, "Mercedes-Benz'in Michael'ın ayrıldığını görmek istemesi çok zayıf bir ihtimal. Ancak arka planda, emekliliğinin en iyi opsiyon olduğu yönünde düşünmesi için bir baskı olabilir. Eğer mazerete ihtiyacı varsa, ayrılmasını yumuşak şekilde gerçekleştirmek için yeniden nüksedebilecek bir boyun sakatlığı hala var" ifadelerini kullandı.

BBC'den Jonathan Legard ise geçtiğimiz haftaki bir açıklamasında, Adrian Sutil'in Schumacher'den boşalacak koltuğu dolduracak adayların başında olduğunu söylemişti.

Saward da Paul di Resta'nın Force India'da Sutil'in aracını devralmak için beklediğini belirtti.

Mercedes-Benz'in motorsporlarından sorumlu başkan yardımcısı Norbert Haug da Force India'nın test pilotu olan İskoç pilotun çok yakında F1'de yarışacağını ve di Resta'ya tam destek verdiğini açıklamıştı.


0 yorum:

Yorum Gönder