Mercedes 2011 aracı için oldukça ümitli



M
ercedes GP takım patronu Ross Brawn, 2011 aracına yönelik çalışmalarda makul bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Brawn, bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermelerini engelleyen eksikliklerin ve zayıf kaldıkları noktaların tekrarlanmayacağını ifade etti.
Takımın, bu yılkı tasarımda yaşanan başarısızlığın üstesinden geldiğine dair çok cesaret verici işaretler bulunduğunu kaydeden Brawn, "Daha önce de söyledim, araçlar yarışmaya başlamadan 12 ay önce dünyaya gelirler. Bu araç (W01), bir ton şey üzerine yoğunlaştığımız sırada doğdu. Şirket ayakta kalmaya çalışıyordu, şampiyon olmaya çalışıyorduk, o yüzden bu araç üzerine yoğunlaşamamıştık" dedi.

Bununla birlikte aracın artık istedikleri seviyeye geldiğini ifade eden Brawn, yeni araç üzerinde oldukça ilerleme kaydedildiğini söyleyerek, "Bir çok alanda ilerleme sağladığımızı görebiliyorum" diye konuştu.

Neden geri kaldıklarını ve bunların sebeplerini anladığını belirten İngiliz teknik adam, "Gelecek yıl daha iyi bir pozisyonda olmak için yapmak zorunda olduğumuz şeyleri biliyorum. Göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte gelecek yıl takımların performansını belirleyecek en büyük faktörlerden birinin yeni Pirelli lastiklerine adaptasyon olacağını vurgulayan Brawn, bu konuda Daimler-Benz'deki tecrübeli lastik grubu uzmanları ile çalıştıklarını söyledi.

Lastik kullanımının, Schumacher'in 2011'deki performansını da etkileyeceğini belirten Brawn bununla birlikte, "Aracı Michael'a göre tasarlamıyoruz. İyi bir yarış aracı tasarlamaya ve bu yılki araçta zayıf olan şeyleri güçlendirmeye çalışıyoruz" dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder