Ferrari Singapur'da güncellenmiş difüzerle yarışacak



F
errari, bu hafta sonu Singapur Grand Prix'de, geliştirilmiş egzost beslemeli yeni difüzer tasarımını kullanacak.
Spa için F10'da yapılan değişikliklerde bazı sıkıntılarla karşılaşılmasının ardından İtalyan ekibi Monza'da sil baştan yeni bir çalışma başlatmış ve Fernando Alonso ile pole pozisyonundan yarışı kazanmayı başarmıştı.

Auto Motor und Sport'a konuşan Alonso, "Her çeşit pistte sonuç vermesi beklenen bir pakete sahibiz artık" değerlendirmesinde bulundu.

İsponyol pilot, "Red Bull'un gelecek iki pistte çok güçlü olacağını biliyoruz ancak biz de daha önce olduğundan daha istikrarlı olacağız. İstikrar, şampiyonluk için anahtar öneme sahip" dedi.

İtalyan ekibi bu çerçevede Singapur'da ilk kez diüzer ve vites kutusu arasında daha güçlü bir entegrasyon sağlayan tasarımı kullanacak. Ferrari bu son çalışmasıyla egzost gazını daha verimli bir şekilde arka bölüme yönlendirecek.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan takım patronu Stefano Domenicali, "Bu yarış önemli ancak belirleyici olmayacak" yorumunda bulundu.

Domenicali, "Şampiyona, son yarışa kadar açık olacak görünüyor. Yeni puan sistemi bize yardımcı oluyor" diye konuştu.

Domenicali, Singapur GP'ye yönelik yeniliklerle ilgili olarak ise, "Belçika'da yaşananların tekrarlanmasından sakınmamız lazım. Orada yaptığımız yenilikler beklediğimiz sonucu vermemişti, çünkü bunları test etme imkanımız olmamıştı" dedi.

Domenicali, "Ne olacağını tahmin etmeniz imkansız, çünkü o işte rol oynayan çok çeşitli etkenler var" ifadelerini kullandı.


0 yorum:

Yorum Gönder