Massa Sauber'e, Kubica Ferrari'ye



Yeni sezon öncesinde yıldız isimler hakkındaki söylenti haberler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir İspanyol TV kanalı, Felipe Massa ve Robert Kubica'nın 2011'de farklı takımlarda yarışacaklarını ileri sürmüştü.

Son olarak İsviçre'de yayınlanan Motorsport Aktuell, benzer bir söylentiyi gündeme getirdi. Haebrde, Massa'nın sezon sonunda Ferrari'den ayrılacağını ve böylece Polonyalı pilot Robert Kubica'ya İtalyan ekibinde yer açılacağını iddia etti.

Ancak haberde, Massa'nın Renault'ya değil, Ferrari motoruyla mücadele eden Sauber'e transfer olacağı belirtildi. Massa, 2002'de çaylak bir pilot olarak Sauber'de yarışmış, 2004 ve 2005'te de Sauber için mücadele etmişti.

Kubica ise spox.com sitesine verdiği demeçte, "Elbette tüm söylentileri okuyorum. Hepimiz buradayız, çünkü kazanmak istiyoruz. Bunun için de en iyi araca ihtiyacınız var. Şu an Renault'dayım. O yüzden bu takıma odaklanmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

25 yaşındaki Polonyalı pilot, "2011'de dünya şampiyonluğu için mücadele etmek istiyorum. Gelecekte neler olur göreceğiz" dedi.

Kubica, gelecek bir gün Ferrari kokpitinde yarışmak istediğini de itiraf etti.

Renault pilotu, "Kartingde, Formula Renault ve F3'te hep İtalyan takımlarıyla oldum, hatta Monza yakınlarında bir yıldan fazla süredir yaşadım. Ferrari diğerlerinden farklı bir takım. Ferrari duygusu ve tarihi benzersiz. Sanırım her pilot Ferrari'de yarışmak ister" ifadelerini kullandı.


0 yorum:

Yorum Gönder