Brawn: "Gerçek Schumi'yi 2011'de göreceğiz"

Mercedes GP takım patronu Ross Brawn, Michael Schumacher'in, kariyerine ara verdiği dönemde kabiliyetinde bir zayıflama olmadığını belirterek, Alman pilotun eski formunu yakalamasının önündeki engelin bu yılki lastiklerle uyum sağlayamaması olduğunu tekrarladı.
Schumacher'in, eski formunu ortaya koyamaması ve takım arkadaşının hızına karşılık vermekte başarılı olamayışı, F1'e verdiği üç yıllık ara zarfında yeteneklerinin zayıfladığı yorumlarına yol açmıştı.

Ancak Brawn, Mercedes'in bu yıl yeterince öne çıkamaması ve Bridgestone lastikleriyle uyumsuzluk nedeniyle Schumacher'le ilgili gerçek tablonun ortaya çıkmadığını ifade etti.

Brawn, "Hızlı virajlardaki veya araç kaçarken verdiği tepkiyle ilgili telemetri verilerine bakarsak, (pistlere veda etmeden öncekilerle) arada herhangi bir fark görmüyorum. Eski Michael hala orada" dedi.

Formula 1'in resmi internet sitesine konuşan Brawn, "Ancak yavaş virajlarda, Nico kadar lastiklerden tam olarak faydalanamıyor. Bu açıdan Nico çıtayı çok yüksek tutuyor. Fakat, 2011'de gerçek Schumacher'i yeniden göreceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

Mevcut ön lastiklerin özelliklerinin Schumacher'e en çok engel olan etken olduğunu konusundaki inancını tekrarlayan Brawn, "Michael'ın sürüş stili, onun sert frenajına ve direksiyon manevralarına dayanabilen güçlü ön lastiklere dayanıyor. Nico ise, bu ön lastiklerin nasıl daha iyi idare edileceğini anladı" diye konuştu.

"Schumacher, inanılmaz bir şöhrete sahip olmasaydı, 2010'daki performansına bakarak takımdaki yerini koruyabilir miydi?" şeklindeki soruya ise Brawn, "Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen hayır. Fakat Michael'ı tanıdığımız için, sürüş, takımla işbirliği ve bir çok sahada diğerlerinden daha yetenekli olduğu için, hala vereceği çok şey olduğunu biliyoruz" dedi.






2 yorum:

ADMINKRAL dedi ki...

Schumacher gibi bir efsaneyi pistlere geri döndürüyorsunuz ama ona uygun bir araç üretemiyorsunuz. Bu sezonun bana göre en büyük hayal kırıklığı Mercedes GP. Sezon öncesi testlerde istediği verimi alamazsa Schumi mutlaka bırakmalı. Yoksa başarılarla dolu kariyerine büyük darbe gelecektir.

... dedi ki...

Schumi'nin Ferrari'ye gelişinden 5 sezon sonra şampiyon olduğunu ve de bu sezon sürdüğü aracın Jenson Button için tasarlanan bir makine olduğunu unutmamak lazım. Bir de önümüzdeki sezon için Red Bull'un dahi tasarımcısı Adrian Newey'i transfer etmek gibi bir amacı olduğunu duydum. Ne derece doğrudur bilinmez de, F1'in üç mükemmelini bir arada görmek harika olurdu: Newey - Brawn ve Schumi... Yenilmez armada gibi birşey. :-)

Yorum Gönder