Hamilton: Red Bull'un illegal aracı değişince hızı kesildi

Lewis Hamilton, FIA'nın Red Bull aracında kural ihlaline izin vermemesi nedeniyle Avusturya ekibinin üstünlüğünün sona erdiğini ileri sürdü.

2008 dünya şampiyonu İngiliz pilot, RB6'nın Ağustos ayında, baştan sona domine ettiği Macaristan GP'nin ardından FIA'nın yeni esneklik testleri getirdiğini, bunun da Adrian Newey tasarımı aracın hızını etkilediğini söyledi.

Bu hafta Berlin'i ziyareti sırasında Bild gazetesine konuşan Hamilton, konuya ilişkin bir soruya, "İyi bir soru. Macaristan'da, tüm diğer takımlardan tur başına 2 saniye daha hızlıydılar. Aradaki farkın bu kadar fazla olması (normal şartlarda) temel olarak imkansız" cevabını verdi.

Bunun üzerine, Red Bull'un daha önce hile yaptığını düşünüp düşünmediği sorulan Hamilton, "Biz her zaman kurallara riayet ettik. Biz sadece araçlarının legal olup olmadığını merak ettik ve FIA'dan bunun açıklamasını istedik. Bunun üzerine Red Bull aracında değişiklik yapmak zorunda kaldı ve geri adım attılar" dedi.

"Bu (yeni esneklik testleri), FIA'nın almış olduğu güzel bir karardı" diyen Hamilton, şu an şampiyonadaki rakiplerinin, özellikle de eski takım arkadaşı Fernando Alonso'nun psikolojik bir savaş içinde olup olmadıkları sorusuna da, "Bunlar normal, sezon sonunda akıl oyunları başlar. Ben buna karşı yeterince güçlüyüm ve buna hazırım. Herhangi bir endişem yok" şeklinde konuştu.


0 yorum:

Yorum Gönder