Paul Pierce'dan Semih Erden'e Övgü

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Boston Celtics forması giyen Türk oyuncu Semih Erden, takımının önemli yıldızı Paul Pierce'dan övgü dolu sözler aldı.


Boston Celtics'in önemli oyuncularından Pierce, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Semih'in hazırlık maçlarında sergilediği performansın, beklentileri aştığını belirtti.

Yıldız oyuncu, milli basketbolcu Semih'in şimdiye kadarki performansının şaşırtıcı derecede iyi olduğunu kaydederek, ''Açıkçası şimdiye kadar yaptıkları benim için sürpriz oldu. Çünkü ondan tam olarak ne bekleyebileceğimizi bilmiyordum. Onu sadece Dünya Şampiyonası'nın final maçında izleyebilmiştim. Ancak sadece o maçı izlemek bile basketbol zekasının yüksek olduğunu anlamam için yeterli olmuştu. Yetenekleri konusunda ise bir fikrim yoktu ama şimdiye kadar sergiledikleri kesinlikle etkileyici'' ifadelerini kullandı.

Semih'in bu sezon Boston Celtics'e katkısı konusuna da değinen Pierce, şunları kaydetti:
''Pozisyonunda bize derinlik kazandırdı. Bu sene en güçlü yanımız pivot rotasyonumuz olacak. Tabii ki Jermaine ve Shaq'ın sakatlık geçmişlerini de göz önünde bulundurmak lazım. Yine böyle bir sorun yaşarlarsa, Semih yerlerini doldurmak için hazır olacaktır. Dünya Şampiyonası'nın ardından burada oynadığı hazırlık karşılaşmalarıyla tecrübesini artırıyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyor.''

Kaynak: Ajansspor


0 yorum:

Yorum Gönder