Avrupa'nın kralı Fenerbahçe

Maç başına 3 gol ortalama tutturan ve G.Saray’ı ikiye katlayan Kanarya rakipsiz


KONYASPOR’U deplasmanda gole boğan F.Bahçe Avrupa’nın da en golcü takımı unvanını ele geçirdi. Süper Lig’de 8 maçta 16 puan toplayıp rakiplerinin de puan kaybettiği haftada ilk dörde yerleşen sarı-lacivertliler attığı toplam 24 golle Avrupa’nın önde gelen ekiplerini geride bıraktı.

SÜPER Lig’e 4-0’lık Antalya galibiyetiyle giren ve yenildiği Trabzon maçında dahi rakip kaleye 2 gol bırakan Sarı Kanarya Manisa’yı ve Konya’yı da 4’er golle devirirken Kasımpaşa karşısında attığı yarım düzine golle de bu sezonki zirvesini yaptı.

F.BAHÇE’NİN geride bıraktığı ekipler arasında en çok öne çıkan takım Mesut’lu, Ronaldo’lu kadrosuyla Mourinho’nun Real Madrid’i olurken İngiltere Premier Lig lideri Chelsea de 8 maçta attığı 23 golle Kanarya’ya en çok yaklaşan ekip oldu. Almanya’da Podolski’ye son dakika cevabı verip zirveyi ele geçiren Nuri Şahin’in takımı B.Dortmund ise 8 maçta 20 gol kaydedebildi.

İTALYA ve Portekiz’de 7. haftalar sonunda en golcü ekipler 16 gollü Juventus ve 14 gollü Porto olurken Komşu’da ise en golcü takım Olympiakos (13) neredeyse F.Bahçe’nin yarısı kadar gol atabildi. Fransa’daysa Sochaux 9 maç sonunda rakip filelere 16 gol yollayabildi.

NIANG ZİRVEDE
53 sezonluk ligde en golcü iki sezonundan birini geçiren F.Bahçe daha önce de 1996-97’da Lazaroni döneminde 8. haftayı 24 golle kapatmış sezon sonunda 79 gole ulaşmıştı. Kanarya’nın 103 gole ulaşarak rekor kırdığı 1988-89’da ise 8. haftada attığı gol sayısı 18.

SARI-lacivertlilerin bu sezonki bol skorlu galibiyetlerinde Niang’ın ağırlığı var... Niang 7 gol, 1 asistle zirveye çıkarken, Alex 4 gol, 3 asist, Semih ise 3 gol, 3 asistle takıma katkı sağladı.

Kaynak: Akşam


0 yorum:

Yorum Gönder