Button: "Duvarlar yakın, ilginç bir yarış olacak"


Jenson Button, şampiyonluk mücadelesinde sona yaklaşılırken, yeni Kore Uluslararası Pisti'nde sürüş yapacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Aylardır pistin zamanında hazır olup olmayacağına ilişkin yapılan spekülasyonların ardından FIA, gelecek hafta sonu yarışın düzenlenmesi için gerekli onayı vermişti.

Button, Kore GP öncesinde takımın internet sitesine gönderdiği değerlendirme açıklamasında, "Yeni bir pistte ilk kez yarışmak her zaman heyecan vericidir. Kore pisti kesinlikle çok ilgi çekici görünüyor. Farklı özelliklerin gerçek bir karışımı, sollama yapmak için çok muhtemel birkaç fırsat görünüyor, özelilkle de üç uzun düzlüğünde sonunda... Kıvrımlı son sektörde de sollama mümkün gibi. Hızlı bir pist görünümünde, duvarlar çok yakın. Dolayısıyla çok ilginç bir yarış olacak" dedi.

Bu arada pistin henüz yeni dökülen son asfalt tabakasına ilişkin endişe ve soru işaretleri bulunuyor. Hafta sonunda yüzeyin bozulması halinde pilotların sıkıntı yaşayabileceği ifade ediliyor.

Kendisinin de bazı endişeleri olduğunu kaydeden Button, "Yeni pistlerde olduğu gibi burada da bazı beklenmedik meseleler çıkabilir görünüyor. Fakat eminim, takımlar ve pilotlar, organizatörlerle birlikte çalışarak, yarışın baştan sona başarılı geçmesini sağlayacaktır" yorumunda bulundu.

İngiliz pilot ayrıca, "Suzuka'da test ettiğimiz bazı parçaları geliştirdik. Kore'de muhtemelen Cuma antrenmanlarında bu yeni parçaları kullanacağız. Yapacağımız testlerin olumlu olacağı ve yeni parçalarya yarışabileceğimiz konusunda iyimserim" dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder