Bridgestone: Elde veri yok, simülasyonlara güveniyoruz


Bridgestone Motorsporları Lastik Gelişim Direktörü Hirohide Hamaşima, Kore GP'nin herkes gibi kendileri için de sıkıntılı bir süreç gerektirdiğini dile getirdi.

Hamaşima, "Bu grand prix, pist daha henüz yeni tamamlandığı için Formula 1'deki herkese bir zorluk getiriyor" dedi.

İlk F1 yarışına ev sahipliği yapacak olan piste daha önce kaydedilmiş bir veri olmadığını kaydeden Hamaşima, "Dolayısıyla simülasyon datalarına güvenlik zorundayız. Bu bilgiden yola çıkarak pistin maksimum hızı 310 km/s, ortalama hız ise 205 km/s olacak" şeklinde konuştu.

Yeongam'ın, Katalunya ile İstanbul arasında bir pist olduğunu belirten Hamaşima, "Hız açısından Sepang'a yakın, ki bu sert ve yumuşak hamurlu lastikleri belirlememizde etkin bir faktör oldu" dedi.

Hamaşima, "Teknolojilerimizin test edilmesi açısından iyi bir yer. Tüm takım mühendisleri, yarışa yönelik en iyi araç ayarları ve lastik stratejilerini belirleyebilmek için hafta sonunu çok çalışarak geçirecek" diye konuştu.

Hamaşima ayrıca, "Bu pistteki ilk motor sporları yarışı olacak. O yüzden hafta sonu pist yüzeyine ilişkin epeyce analiz yapılacağını düşünüyorum. Ayrıca takımların ve pilotların özellikle de şampiyonluk mücadelesi verenlerin piste nasıl adapte olacaklarını görmek ilginç olacak" yorumunda bulundu.


0 yorum:

Yorum Gönder