Aykut Kocaman: “Savunma hatalarını göz ardı edemem”

Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, atılan 6 golün tüm Fenerbahçeliler gibi kendisini de çok mutlu ettiğini ancak takımın maçın özellikle maçın ilk yarısında yaptığı savunma hatalarının ve saha yerleşiminin iç açıcı olmadığını söyledi.


Kasımpaşa maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalar yapan Aykut Kocaman, "İki hafta aradan sonra kazanmak mutluluk verici. Maçın sonundaki 6 gol daha da mutlu etti. Ancak diğer tarafı da benim göz ardı etmemem lazım. Tüm Fenerbahçeliler sevinse de; ben göz ardı edemem bunu. İlk yarıda büyük savunma hatalarımız vardı ve saha yerleşimimiz sıkıntılıydı. Ben de 6 gole seviniyorum ancak öbür taraftan ilk yarı görüntümüz iç açıcı değildi, bu kadar pozisyon vermememiz lazım. Aslında rakibimiz açısından da önemli bir maçtı, galibiyet almak istiyorlardı. Kadro değiştirterek çıktılar sahaya. Kayseri ve Beşiktaş maçı sonrasında bizim için de lige tutunmak adına bir fırsattı. Maç da bu şekilde iki takım açısından da hırslı başladı. Kasımpaşa esasında 7 kişilik değişiklikten sonra organize şekilde de sahadaydı. Bizim için de yediğimiz gollerden sonra sahada kalmak artımızdı. Ama maçın ilk yarısındaki demoralize halimiz iyi değildi. İkinci yarı bizim açımızdan iyi geçti ama yine de 2 net pozisyon yakaladı rakibimiz. İlerleyen zamanlarda bunu düzeltmemiz lazım. Öne geçtiğimiz anlarda topun bizde kalma süresini artırmalıyız. Avrupa sonuçları, Trabzon ve Kayseri yenilgilerinin de stresi vardı belki takımda. Ancak öne geçtiğimiz anlardan sonra topun kontrolünün bizde olması gerekiyor" diye konuştu.

Basın toplantısı

Aykut Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında da maçı değerlendirirken, "Maçın sonunda 6-2’lik skor son derece güzel, sevinç ve mutluluk verici. Ancak ilk yarı için söylenecek bir kaç cümle; seyredenler için mutlaka güzeldir ama diğer taraftan ilk yarı bizim adımıza çok olumlu şeylerin konuşulacağı bir dönem olarak geçmedi. Hemen başında golü yedik. Arka arkaya bulduğumuz goller maça tutunmamızı sağladı. 3-1 öne geçmemize rağmen hızlı bir süreçte, oyunu tutamadık ve arkasından bütün devreye damgasını vuran bir durumla 3-2 oldu maç. Tekrar Kasımpaşa mücadelenin içine geldi. İlk yarıdaki oyunda savunma zaaflarımızın görünmesi bizim adımıza her şeyin güzel olduğu bir gecede sıkıntılı bir durumdu. İkinci yarı nispeten bu zaafları gidererek sahaya çıktık. İkinci yarıyı gol yemeden bitirmek güzel ve önemliydi. Böyle bir dönemde çok farklı bir skorla kazanmak, şahsım ve Fenerbahçe camiasına mutluluk verici" diye konuştu.

Stoch’un on birde olmamasının nedeni yabancı kontenjanı

Stoch’u ilk 11’e almamasının birinci nedeninin yabancı kontenjanı olduğunu ifade eden Aykut Kocaman, "Bazen tercihleri bu taraftan kullanıyoruz, yarın da başka taraftan kullanabiliriz" dedi. Dia ile Stoch’un birlikte oynamasını taraftarın da istediği vurgulanarak yöneltilen soruya ise Kocaman, "Öncelikli olarak taraftarın beklentisi takımın kazanmasıdır. Taraftar ’Şu futbolcuyla kazanalım’ istemez. Önemli olan formadır, hangi oyuncu oynarsa, takımın kazanmasıdır. İkisi de değerli oyuncular. Fenerbahçe’ye uzun yıllar fayda sağlayacak gibi görünüyorlar. İlerleyen zamanlarda mutlaka oynayacaklardır" yanıtını verdi.

Tahmin edilebilir olmalıyız

Bir soru üzerine Aykut Kocaman, "Fenerbahçe takımı ilginç bir takım. Geçen sezonu hatırlayabilirsek... İlk 8 maçlık periyot ve son 10 maçlık periyot, 18 maç. Kazandığımız maç sayısı 16, beraberlik 2, yediğimiz gol sayısı sadece 4. Bu 18 maçın dışında kalan 14 maç var. Bu periyotta 5 galibiyet, 6 mağlubiyet, 3 beraberlik. 25 gol atmış, 24 gol yemiş. Biraz daha büyük takımların tahmin edilebilir olması gerekiyor. Bu sezon da hazırlık maçalarıyla beraber 14 maç oynadık, 5 galibiyet, 6 mağlubiyet, 3 de beraberlik var. Bu sorunları biraz daha bertaraf etmek, üzerine çıkmak, görünen o ki biraz daha zaman alacak. Maalesef bunu söylemek zorundayım. Fenerbahçe bütün unsurlarıyla artık bu zaaflarını avantaja çevirebilecek güce ve kudrete sahip bir takımdır" diye konuştu.

Takımının düşündüğü futbola henüz yakın olmadığını kaydeden Aykut Kocaman, medyadaki yabancı hocanın takımın başına getirileceği yönündeki haberlerle ilgili soruya ise "Beni hemen hemen hiç etkilemiyor. Çünkü okumuyorum genelde. Çok fazla bozmuyor. Ben iş odaklı birisiyim. İşimize bakıyoruz. İyi iş yaparsak ’Aferin’ derler, iyi iş yapamazsak da zaten ’Allahaısmarladık’ demesini bilirim ben, merak etmeyin" cevabını verdi.

Kaynak: fenerbahce.org


0 yorum:

Yorum Gönder