Mesut attı, Almanya kazandı. 3-0

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Almanya'ya 3-0 mağlup oldu.


EURO 2012 Avrupa elemeleri A Grubu üçüncü maçında A Milli Futbol Takımımız deplasmanda Almanya ile karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi Milli Takımımız 3-0 kaybetti.

Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 42. ve 87. dakikalarda Miroslav Klose ve 79. dakikada Mesut Özil kaydetti.

Çok fazla pozisyona giremediğimiz ve üretken olamadığımız müsabakada, sadece Halil Altıntop ile müsait bir gol harcayan Milliler; gruptaki ilk yenilgisini aldı. İlk 11'de sürpriz değişiklikler yaparak şapkadan tavşan çıkartmak isteyen Guus Hiddink'in planları tutmadı. Özer Hurmacı'yı sağ açıkta, Hamit Altıntop'u sol açıkta ve Sabri Sarıoğlu'nu da sol bekte deneyen Hollandalı teknik adam aradığını bulamadı.

Performansı merak konusu olan Mesut Özil, sade ve garanti oyun anlayışıyla dikkat çekerken; bu futbolunu bir de golle süsledi.

Bu sonucun ardından Almanya puanını 9'a yükseltirken, Milli Takımımız 6 puanda kaldı.

A Grubu 4. maçlarında 12 Ekim'de A Milli Takımımız deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşırken; Almanya da Azerbaycan'a konuk olacak.

HİDDİNK'TEN 4 DEĞİŞİKLİK

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Belçika maçına göre ilk 11'de 4 değişik isme yer verdi. İstanbul'daki Belçika karşılaşmasında farklı olarak kaleci Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Özer Hurmacı ve Nuri Şahin ilk 11'de forma şansı buldu. Hiddink, kaleci Hakan Arıkan, Hakan Balta, Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Sercan Yıldırım, Selçuk İnan ve İbrahim Toraman'a ise yedek kulübesinde yer verdi. Hiddink, sol bekte ise Sabri Sarıoğlu'nu oynattı.

A Milli Takım'ın rakibi Almanya'da, yıldız orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Almanya’da daha önce Michael Ballack ve Marcell Jansen gibi oyuncular da sakatlığı nedeniyle kadroya alınmamıştı. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw, Schweinsteiger'in yerine orta sahada Toni Kroos'a forma verdi.

AURELIO'NUN TALİHSİZ SAKATLIĞI

A Milli futbolcu Mehmet Aurelio, Almanya ile oynanan karşılaşmanın 23. dakikasında sakatlanarak oyundan alındı. Beşiktaş'ta forma giyen Milli futbolcu, girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Sağlık görevlilerinin sahada yaptığı müdahalenin ardından Aurelio sedyeyle saha kenarına getirildi. Durumunun ciddi olduğu görülen Aurelio'nun yerine ise Tuncay Şanlı oyuna dahil oldu.

KLOSE İSE FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU

Berlin'deki müsabakaya A Milliler sakin bir tempoda başladı. Almanya karşısında pozisyon üretmese de, ilk yarım saat kalesinde tehlike göstermeyen Türkiye'de Aurelio'nun çıkmasından sonra orta alandaki sertlik azaldı. Nuri Şahin, Aurelio'nun bölgesine geçerken; Tuncay Şanlı da Nuri Şahin'in bölgesine geçti.

Halil Altıntop forvet hattında yalnız kalırken, yakaldığı az sayıda pozisyonu da neticelendiremedi.

Son 15 dakika Almanya baskısını daha fazla artırırken; 42. dakikada aradıkları golü buldu. Sağ kanatta Lahm'ın yaptığı ortada Müller'in kafa vuruşunda kaleci Volkan topu çelmesine karşın meşin yuvarlak direkten döndü. Klose ise dönen topu çizgi üzerinde kafayla ağlara gönderdi: 1-0

KAÇMAZ BU HALİL!

İkinci yarıya ilk devredeki 11'i ile başlayan A Milliler, 52. dakikada Halil ile yüzde 100'lük bir gol pozisyonu harcadı. Sağ kanatta Gökhan Gönül'ün yerden sert ortasını altıpasta Halil Altıntop durdurdu. Sağ ayağıyla yerden plasesini ise kaleci Neuer'e isabet ettirdi ve Milli Takımımız beraberlik fırsatından oldu.

Almanya karşısında yakaladığı tek net pozisyonu da değerlendiremeyen ve silik bir futbol ortaya koyan Halil Altıntop 63. dakikada kenara geldi. Guus Hiddink, Halil'in yerine gol ümidi olarak Semih Şentürk'ü sahaya sürdü.

Milli Takımımız ofans anlamda etkili olmaya başladığı dakikalarda kalesinde inanılmaz bir gol tehlikesi yaşadı. 70. dakikada Mesut Özil ceza alanı içinde Volkan ile karşı karşıya kaldı. Boş pozisyonda Podolski'ye pasını verdi. Alman futbolcunun boş kaleye şutu ise auta gitti!

UMUTLARI MESUT BİTİRDİ...

Teknik direktörümüz Guus Hiddink, 78. dakikada daha fazla risk almak istedi. Nuri Şahin'i kenara alan Hollandalı teknik adam Sercan Yıldırım'ı oyuna sürdü. Bu değişiklikten bir dakika sonra Mesut Özil'in golü geldi. Savunmada açık verdiğimiz pozisyonda Mesut Özil ceza alanı içine girdi. Bu kez kaleyi düşündü ve kalecimiz Volkan'ın solundan meşin yuvarlağı filelerimizle buluşturdu: 2-0

AMATÖR HATALAR ZİNCİRİ VE 3-0!

Oyundan iyice kopan Milli Takım'da hatalar zincirine bir halka da Volkan Demirel ekledi. 87. dakikada Volkan'ın kale önünden uzaklaştırmak istediği top Klose'nin önünde kaldı. Aldığı meşin yuvarlak ile kaleye kadar gelen Klose'nin plasesi Volkan'ın bacak arasından geçerek ağlara gitti: 3-0

Oyunun geri kalan bölümünde farkı açacak tehlikeler üreten Almanya, son vuruşlarda isabet sağlayamadı ve 90 dakikalık mücadeleyi Almanya 3-0 kazandı.

Sporx


0 yorum:

Yorum Gönder