Brawn: "Çalışmalarımız meyve vermeye başladı"

Mercedes GP takım patronu Ross Brawn, takımın Kore’deki sergilediği performansla, bu yıl aracı geliştirmeye yönelik çalışmalarının sonuçlarını nihayet görmeye başladıklarını söyledi.
Michael Schumacher’in Kore’den 4.’lükle ayrılmasına rağmen takım, Mark Webber’in Nico Rosberg’i yarışın dışına itmemesi durumunda podyum finişe uzanabilecekti.

Brawn, kırmızı bayrak periyodunda ıslak hava koşullarına göre zekice bir strateji izlediklerini ve bunun da sonuç verdiğini belirterek, takımın kaydettiği ilerlemenin cesaret verici olduğunu kaydetti.

Brawn, “Amacımıza ulaşıyoruz. Beklediğimizden fazla zaman aldı muhtemelen ancak gerçekten iyi bir ilerlemeye şahit oluyoruz. Gelecek yıl (kazanmak için) tüm gerekenleri bir araya getiriyoruz” dedi.

Mercedes GP, gelecek yılki aracına yoğunlaşabilmek için bu yılki araç üzerinde yürüttüğü çalışmaları sonlandırmaştı. Ancak Brawn, mevcut aracın hızını nasıl daha da artırabileceklerini artık daha iyi anladıkları için hala bazı iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

“F-kanal iyi, şu an en süratli düzlük hızına sahibiz. Çok fazla şey değiştirmiyoruz, sadece aracın nasıl daha iyi ayarlanacağını anlıyoruz” diye konuştu.

Bu yıl edindikleri tecrübenin 2011’e yardımcı olup olmayacağı sorulan Brawn, “Belki. Bunların doğrudan aktarılacağını sanmıyorum ancak son birkaç yarışta çok şey öğrendik” cevabını verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder