Branson da mavi bayrak uygulamasının kaldırılmasını istedi

Richard Branson, Lotus patronu Tony Fernandes’in, mavi bayrak uygulamasının kaldırılması yönündeki çağrısına destek verdi.

Sir Richard BRANSON
Tony FERNANDEZ


Fernandes, sezon başında yaptığı bir açıklamada, Formula 1’in, mavi bayrak uygulamasının terk edilmesinden kazançlı çıkacağını dile getirmişti.
Fernandes Mayıs ayındaki açıklamasında, “Pilotlara sollama yapmaları için para ödeniyor, bu ister tur yiyen olsun, ister öndeki olsun. Mavi bayrakların kaldırılmasının Formula 1’in çıkarına olacağını düşünüyorum. Ken Tyrrell kendi zamanında hiçbir aracın geçişine izin vermezdi” demişti.
Lotus patronu ayrıca, “Tur yiyen adamı geçmek bir dünya şampiyonu için gerçekten zorsa, bu, (F1’deki) rekabet adına için üzüntü vericidir, diye düşünüyorum. Yarışmak, insanları geçmek, sollamak ve mücadeleye cazibe kazandırmaktır” yorumunda bulunmuştu.
Virgin Racing’in en büyük destekçisi olan İngiliz milyarder Branson ise, Fernandes’le aynı fikirde olduğunu belirterek, F1’in, mavi bayrak uygulaması olmadan daha eğlenceli olacağını söyledi.
Branson, “Eski takımlardan bazılarının bundan hoşlanmayacağına eminim, fakat burası bir yarış pisti ve kimseye yol vermelisin denmemeli. Eğer Tony’nin söylediği şey buysa onunla yüzde 100 aynı fikirdeyim. Mavi bayrak uygulamasıyla mücadele yarış gibi görünmüyor, açıkçası F1’i biraz gülünç hale getiriyor” dedi.


0 yorum:

Yorum Gönder