Bir Rus şirketi uzay oteli inşa edecek

Bir Rus şirketi uzay oteli inşa edeceğini açıkladı. Bu araç yörüngede hizmet verecek.


Moskova merkezli Orbital Technologies adlı şirket, yörüngeye otel hizmeti verecek bir uzay aracı yerleştirmeyi planlıyor.
Şirket, Ticari Uzay İstasyonunun uzay turistleri için konaklama imkanı sunacağını belirtiyor.

2016'DA HİZMET VERECEK

Şirket, yedi odalı istasyonu 2016'da hizmete açmak istiyor, ama kapasitenin talebe göre artırılıp azaltılabileceğini belirtiyor.
Gazeteport'un haberine göre projenin yüklenicisi devlete bağlı RKK Energia şirketi. Energia, Soyuz mürettebat kapsüllerini ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na ihtiyaçları taşıyan Progress kargo gemilerini yapan firma.

TASARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Orbital Technologies yöneticisi Sergey Kostenko, planlanan istasyonun özellikle uzay turistleri için tasarlandığını ve yörüngede rahat bir otel olarak hizmet vereceğini söylüyor.
Tasarım üzerinde çalışmaların sürdüğü kaydedilirken, Orbital Technologies otelin ilk taslak çizimlerini yayınladı. Şirket projenin maliyetini ise açıklamadı. Kostenko, projenin bol miktarda kaynak gerektireceğini belirtmekle birlikte, şirketinin kar edeceğinden emin.

ÇOK BÜYÜK KAYNAK GEREK

Otel ayrıca acil durumlarda ya da ihtiyaç halinde Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatı için de geçici konaklama hizmeti verecek.
Houston'da Rus uzay programı uzmanı Jim Oberg ise yakın yörüngelerde iki istasyonun, dünyada izleme ve iletişim için çok büyük kaynak gerektireceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Yazete


0 yorum:

Yorum Gönder