KKTC'li bakandan ABD ve AB'ye ilhak tehdidi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın kendilerini tanımamaları halinde alabilecekleri kararı açıkladı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın, ülkelerini kabul etmemesi ve ambargolarını sürdürmesi halinde Hatay'ın tarihte aldığı kararı almak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Bakan Zorlu Töre, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Genç İşadamları Derneği'nin(İSGİAD) verdiği yemekte iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Bakan Töre, "Devlet sahibi olmak çok önemli, Allah bize bu devleti anavatanımız ile birlikte sonsuza kadar yaşatmayı nasip etsin. Eğer yaşayamayacak olursa Hatay devletinin zamanında yaptığı şerefli görev ne ise biz de onu yapmak mecburiyetinde oluruz." dedi.

Hıristiyan dünyasının, Avrupa ve Amerika'nın KKTC'yi kabul etmemeyi sürdürmesi, ambargolara devam etmesi halinde bir zaman sonra Hatay devletinin aldığı kararı almalarının gerekebileceğini vurgulayan Töre, "Kıbrıs Türkü'nün bedenindeki can Türkiye'nin ve Türk milletinin canıdır. Türk milleti Türk ordusu adadan çekildiği anda Kıbrıs Türk'ünün bedenindeki can da yok olur. Dolayısı ile Allah bizi anavatanımızdan Türkiye'mizden ayırmasın." şeklinde konuştu.

Yelken kulübünde verilen yemeğe İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten Atakaş, iş adamları ve dernek üyeleri katıldı. Gökhan Gökten günün anısına Bakan Töre'ye plaket takdim etti.

Kaynak: Haber7


0 yorum:

Yorum Gönder