Alonso: Ferrari artık tüm pistlerde çok güçlü


Fernando Alonso, Ferrari'nin son dört grand prix'deki puan kaydının, sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalabilecek seviyeye geldiklerinin ispatı olduğunu söyledi. Alonso, F10'nun, sezonun geri kalan tüm yarışlarında rekabetçi olacağını da belirtti.

Ferrari, halen sıralamada üçüncü olmasına rağmen, Temmuz ayında, Hockenheim'daki zaferden bu yana her iki klasmanda da rakiplerinden daha çok puan toplamayı başardı. Ferrari, markalar klasmanında Red Bull'u 60 puan geriden takip ediyor. Alonso ise, lider Mark Webber'in 21 puan gerisinde.

Ancak Alonso, Monza zaferinin ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk şansı konusunda artık çok daha iyimser olduğunu dile getirdi.

Takımın internet sitesinde bloğuna yazan Alonso, "Son dört yarışta herkesten çok puan topladık. Bu, kendimize güvenimizi artırıyor. Ayrıca bu sonuçların birbirinden çok farklı özelliklere sahip pistlerde gelmiş olması, aracımızın gerçekten çok yönlü olduğunu da teyit ediyor" dedi.

Belçika'dan puansız dönmesinin mücadelesine büyük bir darbe vurmasına rağmen, İtalya'da işlerin tersine döneceğine hep inandığını belirten Alonso, "5 Eylül, Pazar günü Maranello'ya geldiğimde, çok zor olacağını düşünmüş olsam da, şampiyonluk şansımızın yeniden
canlanacağına inanıyordum" ifadelerini kullandı.

Alonso, "Spa'da işler iyi gitmemişti. O yüzden kapasitemizin ne olabileceğini önceden söylemek zordu. Bununla birlikte, elimizden gelenin en iyisini yaptığımız müddetçe, bir şans bulacağımıza inandık. İşler de böyle gelişti. Şimdi amacımız aynı şeyi şampiyonanın son beş yarışında yapmak olmalı" dedi.

Dün Maranello'daki takım üyelerine özel bir ziyaret yaptığını ve Monza'da gösterdiği gayretten ötürü herkese teşekkür ettiğini söyleyen Alonso, "Gestione Sportiva'daki herkese bizzat teşekkür etme imkanı buldum. Bu zaferi mümkün kılan insanların önünde zafer ödülünü bir kez daha kaldırmak hoştu" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder